søndag 12. september 2010

NM-epilog med GPS-tracking

Tradisjonen tro ble det arrangert NM-epilog dagen derpå Norgesmesterskapet i pre-o. I år gikk epilogen fra Lierbyen skole, hvilket medførte en unormalt urban løype. Løypelegger Arne Ask hadde likevel fått til en fin løype med varierte utfordringer. Oppgavene var gjort noe mer utfordrende ved at utøverne ikke fikk følge alle veiene på kartet, men måtte holde seg til en på kartet merket løype.

Løypa som målte 1.9km inneholdt 18 poster. Før selve løypa var det 2 tidsposter, slik at det totalt var 20 poeng å kjempe om.

1. tidspost elite

2. tidspost elite
Tidspost klasse B.
NM-epilog, klasse elite.
I motsetning til gårsdagen så greide idag en utøver å prikke inn alle postene, (18+2). Martin Jullum hadde alt rett, og svarte på 8 sekunder på de to tidspostene. 5 utøvere hadde en feil, og best av disse var Lars Jakob Waaler som brukte 6 sekunder på tidspostene, og dermed tok andreplassen. Nr 3 ble Geir Myhr Øien med 9 sekunder.

Kjetils geniale linje. Trykk for stort bilde.

Som overskriften røper ble det under konkurransen testet noe ganske uvanlig i pre-o-sammeheng, nemlig GPS-tracking av utøvere. I regi av personene bak presisjonsorienteringsguttas blogg bar 8 utøvere GPS-utstyr under konkurransen, for at man i ettertid skal kunne se hvordan disse har beveget seg. Det mest interessante blir trolig å se hvor mye utøverne har beveget seg i forhold til hverandre og hvorvidt man har vært rask eller brukt lang tid på de postene man har bommet på.

Dette var først og fremst et prøveprosjekt, og selv om det er oppdaget endel unøyaktighet på noen av GPS-målingene, så vil vi ta med oss erfaringer fra denne testen og trolig forsøke dette igjen ved en senere anledning - da i et mer passende område. En fullstendig analyse av trackingen kommer ved en senere anledning, men det kan nevnes at noen utøvere kun gikk noen hundre meter lengre enn løypelengden på 1.9km, mens andre mer enn doblet denne.

Se forøvrig omtale (og straks fullstendige resultater) om helgens NM-helg på preo.no.

Team Waaler kan reise hjem med både NM-gull og tittelen "helgens beste linje" i bagasjen.

Ingen kommentarer: