lørdag 25. september 2010

Pre-o i Uppland

Forrige helg arrangerte Länne IF og OK Linné til sammen 3 konkurranser i Uppsala-området.

Lørdag bød arrangør Länne IF på en utslagsgivende løype i et flott pre-o-terreng. Konkurransen ble vunnet av Erik Stålnacke, IFK Göteborg, som var den eneste som hadde alt rett. 2. plassen gikk til Martin Jullum, Halden SK, mens Lennart Wahlgren, Rehns BK ble nr. 3. Begge disse hadde 1 feil. Konkurransen inngikk også i den svenske Elitserien, der Stålnacke nå har koblet et solid grep.

Elitserien-løypa
Søndag stod OK Linné, med familien Fredholm i spissen, for 2 konkurranser: en klassisk langdistanse og en Temp-o-konkurranse. Løypene var lagt til et flatt område med god sikt og små lesbare terrengformasjoner som løypeleggerne hadde utnyttet godt, spesielt på langdistansen. Deltakerne konkurrerte på et kart i målestokk 1:4000 med 2m ekvidistanse. Hjelpekurver var enkelte steder trukket for å vise formasjoner på under halvmeteren(!), så her ble til tider terrenglesingsferdighetene virkelig satt på prøve.

Vant gjorde Marit Wiksell, Store Tuna med alt rett (20+3 poeng og 23 sekunder), 14 sekunder bak fulgte Jens Andersson, OK Roslagen, mens Lennart Wahlgren, Rehns BK fulgte ytterligere 3 sekunder bak, på tredje plass.

Eliteløype OK Linnés pre-o
Skjermplasseringer OK Linnés pre-o
Noen timer etter at de siste var kommet i mål, var det klart for temp-o. På denne konkurransen var straffetiden for feil som et prøveprosjekt satt til hele 1 minutt (til forskjell fra de vanlige 45 sekundene). 5 klynger ble besøkt, og totalt 24 oppgaver besvart. Som tidligere samme dag ble eliteklassen vunnet av Marit Wiksell, Store Tuna (436 sek.), som dermed tok "the double". 2. plassen gikk til Lennart Wahlgren, Rehns BK (444 sek.), mens tredjeplassen gikk til Martin Jullum, Halden SK. (471 sek.)
Det er verdt å merke seg at selv om det ble gitt 1 minutt i straff for feil, så hadde vinner Marit Wiksell hhv. en og to feil mer enn nr 2 og 3. Hun svarte med andre ord markant raskere enn disse (og forøvrig alle andre), så denne konkurransen ble virkelig avgjort på svarhastighet.


Helgens resultater:

Elitserien (Länne IF)
OK Linnés langdistanse
OK Linnés temp-o

Totalstilling Elitserien

Ingen kommentarer: