onsdag 30. mars 2011

To regjerende verdensmestere på startstreken i Norwegian Spring

På lørdag går startskuddet for årets pre-o sesong med konkurranse fra Fredriksten festning i Halden. I går gikk den ordinære påmeldingsfristen for Norwegian Spring ut, og vi registrerer et meget stort og sterkt startfelt. Det er påmeldt deltakere fra både Norge, Sverige og Danmark.

I elitenklassen finner vi blant annet alle medaljevinnerne i paralympic klassen fra WTOC i Trondheim 2010, med verdensmester Ola Jansson, Björklinge SOK, i spissen. Dermed skulle standarden være satt. Noen andre sterke navn på startlista er: Lennart Wahlgren, Søren Saxtorph, Martin Fredholm, Michael Johansson, Marit Wiksell og Lars Jakob Waaler. I tillegg til disse navnene finner vi en rekke andre rutinerte pre-o utøvere på startstreken.
Ola Jansson (t.h.) ble verdensmester sist sommer, mens Lennart Wahlgren (t.v.) tok sølv.
Foto: WTOC2010

Et annet meget spennende navn på startlista er regjerende verdensmester på langdistanse, Olav Lundanes. Lundanes ble i 2010 kåret til årets o-løper av NOF. Det blir spennende å se hvordan han vil takle kartlesingen på Fredriksten festning på lørdag, kontra de mer rutinerte pre-o utøverne. Olav sier han skal lese seg opp på reglene og trene på nettet før helgens konkurranse, så Olav har nok ikke akkurat tenkt å plassere seg på midten av lista.
Olav Lundanes hadde full kontroll på postene under langdistansen under WOC2010.
Foto: WOC2010
Hyggelig er det også at trener for ungdommene i Nydalen skiklubb, Even Skårholen, tar med seg ni 15-16-åringer og prøver pre-o for første gang på lørdag. Vi spår en god o-teknisk økt for ungdommene.

I 2010 gikk også andre dag av Norwegian Spring på Fredriksten festning, og kart og resultater fra denne konkurransen kan du se i kart- og resultatarkivet. På søndag flytter konkurransen seg til Grålum skole i Sarpsborg. Dette er et område som ikke er blitt benyttet til pre-o tidligere.

Oversikt over påmeldte finner du her.

1 kommentar:

Martin sa...

Stig Gerdtman etteranmeldt, så nå kommer alle de store kanonene.

Startlister og PM på norwegianspring.no