mandag 25. april 2011

Norsk suksess i JK

Artikkelen er oppdatert med resultater nederst.

Søndag gikk andre og siste dag av TrailO-konkurransen på JK i Castlewellan Forest Park 4 mil sør for Belfast. Som navnet tilsier gikk konkurransen i en park, og det ble derfor mye lesing av trær og busker. Nok en gang ble vi servert en utmerket løypa på et meget godt kart.

Konkurransen startet med 2 tidsposter som var lagt til en labyrint som fram til 2007 var verdens største. Dette var meget utfordrende tidsposter som krevde nøyaktig kartlesing - se bilder av tidspostområdene nedenfor. Her kunne man enkelt lagt en hel TempO-konkurranse!

Kart tidspost 1
Synsretning tidspost 1

Kart tidspost 2

Synsretning tidpost 2
Etter at tidspostene var gjennomført ble vi sendt ut i den for dagen svært befolkede parken. Nettopp alle menneskene som befant seg i parken ble et ekstra forstyrrelsesmoment denne dagen. Med en løype som inneholdt 21 oppgaver, fordelt på hele 3.5km, der man virkelig måtte jobbe intenst på oppgavene, ble det en lang dag for de fleste. Makstiden var på hele 2 timer og 48 minutter.

Del 1 av løypa
Del 2 av løypa

Posten med høyest feilprosent ser ut til å være post 18. Dette var i utgangspunktet men meget god kartlesningspost som krevde svært nøyaktig lesing av trær og busker ned til en halvmeter i en virrvarr av trær og busker. Etter godt over 2 timer i løypa var nok mange slitne her, og etter å ha funnet riktig treet glemte nok mange å sjekke postbeskrivelsen, for alle skjermene hang på feil side av trærne. Se løsningskart nedenfor.

Løsningskart
Som overskriften røper gikk dette meget bra for de to nordmennene. Geir hadde 3 feil, mens Martin kun hadde 1 feil, noe som så absolutt var godkjent for to læregutter. Det foreligger ingen offisiell resultatliste ennå, men etter alt å dømme holdt dette til sammenlagtseier for Martin, og en fjerde- eller femteplass på Geir. Vi måtte dra før sent startende Anne Straube var kommet i mål, og det er her usikkerhetsmomentet ligger. Gutta hadde et poeng å gå på til Straube fra gårsdagen, hvis resultater finnes her (feil). Med fullt hus ville Straube ha like mange poeng som Martin, men det ble sagt at hun hadde lang tid på tidspostene slik at hun høyst trolig vil gå inn på andreplass i så tilfelle. Hadde hun 2 feil eller mer vil hun trolig gå inn bak Geir også. Uten Straube var resultatlista som følger: Martin Jullum, Pertii Hartmann, Ian Ditchfield, Geir Myhr Øien, John Kewley.


Som en liten kuriositet kan det nevnes at alle nordmennene slo alle svenskene denne helgen. Etter hva vi erfarer er det første (og kanskje siste) gang dette skjer...


Arrangøren har nå lagt ut resultater på nettsiden. Det viste seg å være feil i resultatene for dag 1 også (punchefeil), og dermed ble det jevnt om sammenlagtseieren, da Anne Straube kun hadde 2 feil dag 1, og ikke 4 som resultatene først tilsa. I tillegg så ser post 21 dag 2 ut til å være strøket grunnet linjer som ikke stemte, post 7 ble denne dagen strøket umiddelbart da en skjerm manglet. Seieren ble dermed avgjort på tid, og her var Martin raskere enn tyskeren. Det var så 2 poeng ned til 3. plass, som gikk til Pertti Hartmann, Finland. Geir ble nummer 5. Vi får håpe disse resultatene nå er riktige.

Når det gjelder TempO-konkurransen, så er resultatene som ligger på JK-siden fortsatt ikke riktige. Verken totalt antall sekunder eller straffetiden er rett her. Vi har imidlertid prøvd å rette feilene, og etter våre beregninger så gikk Anne Straube av med seieren her, 16 sekunder foran Martin Jullum på andreplass og 49 sekunder til Ian Ditchfield på 3. plass. Geir ble her nummer 13, etter å ha stokket om på kartene på stasjon 2 slik at kartene kom i feil rekkefølge. Uten denne leie feilen hadde Geir vært oppe på 5. plass også her.

Resultater: JK dag 1, JK dag 2 + sammenlagt  (fra arrangøren)
Resultater TempO (Geirs beregning)


Nå finnes også løsningskart for TempO på nett, del 1 og del 2. Se forøvrig de to tidligere artiklene for bilde av statueposten og vårt førsteinntrykk av konkurransen.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Where are the results?? :)

Martin sa...

Results now online at

http://www.siresults.co.uk/2011/JK/

The TempO results is not correct, though. The answers are probably correct, but the scores are not - will hopefully be updated.

Also the earlier published results for the first day was not entirely correct.

Martin sa...

And yeah, control 21 day seems to be cancelled as well - so I got all correct then.