lørdag 16. april 2011

Tre generasjoner Waaler med fullt hus i årets første Elitseriekonkurranse

I dag arrangerte OK Pan-Kristianstad den første konkurransen i årets elitserie, ved Furuboda, noen kilometer sør for Åhus. Løpet gikk i et åpent og meget detaljert strandterreng, med god sikt. Området ved Furuboda har en meget fin strandlinje, men det fristet ikke med en dukkert i dag. Dagens løype gikk frem og tilbake langs stranda, og det var ganske kaldt og surt, selv om temperaturen ikke var alt for lav.

Med de beste svenske, nordmennen, danske og tsjekkerne på plass var det et meget sterkt startfelt idag. Løypelegger Inga Gunnarsson hadde lagt en ordentlig fin kartlesningsløype i det småkupperte strandterrenget. Det at pre-o utøvere behersker kartlesning ble bevist i dag, ved at det ikke var mindre enn 18 stykker som greide å prikke inn alle de 19 postene i løypa, pluss to tidsposter. Den av de 18 som var raskest på tidspostene var Lennart Wahlgren, som løste de to tidspostene på 14 sekunder, 1 sekund raskere enn Andreas Johansson som igjen var et sekund foran Martin Fredholm på tredje plass.
Kartutsnitt fra dagens Elitserie i Furuboda.
Av de norske var det Martin Jullum og Lars Jakob Waaler som gjord det best. Begge hadde fullt hus, og brukte 19 sekunder, og delte dermed 4. plassen sammen med Erik Lundkvist. I tillegg til Martin og Lars Jakob, var det ytterligere tre nordmenn med fullt hus; Martin Aarholt Waaler, Ole-Johan Waaler og Arne Ask.

I dag var det dermed tre generasjoner Waaler som alle prikket inn samtlige poster i en og samme pre-o konkurranse. Meget sterkt gjort. Vi gratulerer!

Eliteløypa lørdag

Løsning eliteløypa lørdag

Resultater med stemplinger fra lørdagens konkurranse finnes her.

Fredag ble en nattkonkurranse avholdt fra samme sted. Her hadde 4 mann alt rett, og raskest av dem var Ola Jansson med sine 23 sekunder på de to tidspostene. Jens Andersson, Martin Jullum og Stig Gerdtmann var de øvrige som hadde alt rett denne fredagsnatten. Løypekart og løsning finnes nedenfor.


Eliteløypa fredag natt
Løsning eliteløypa fredag natt


Resultater med stemplinger fra fredagens nattkonkurranse finnes her.

Ingen kommentarer: