mandag 25. juli 2011

O-ringen etappe 2; steiner og steinblokker

Den andre etappen av O-ringen Pre-o gikk i dag fra samme samlingsplass som gårsdagens åpningsetappen, men dagens etappe var lagt til et helt annet område enn hvor gårsdagens etappe gikk.

Dagens løype var på 1,9 kilometer, og her var postene fordelt på 3 forskjellige områder. Område 1 og 2 bestod av løypas 11 første poster. Dette var områder med veldig mye og store steiner. Her gjaldt det å finne ut hvilke steiner som var tegnet på kartet, for deretter å holde orden på dette i forhold til de riktige postplasseringene. Den siste delen av løype gikk i et område med mye færre steiner, så her var det kurvelesning som stod i fokus. Totalt bestod løypa av 19 poster, pluss 3 tidsposter. Også i dag var det nok tidspostene som bød på de største problemene for mange av deltakerne.

De 3 først postene i elite-løypa
Dagens løype skilte noe mer enn gårsdagens, så i dag var det ”kun” 8 stykker som hadde alle svarene rett. På tidspostene var Andreas Johansson klart raskest med 27 sekunder, og var med dette hele 10 sekunder for nummer to, Marit Wiksell. Disse var også de to raskest av samtlige på tidspostene. På tredje plass kom Martin Jullum med 50 sekunder, og ble med det beste normann. Etter to dager leder nå Andreas Johansson elite-klassen, foran Martin Jullum.

I A-klassen ble det i dag norsk seier til Martin Aarholt Waaler. Han var den eneste som hadde alle rette i A-klassen på den andre etappen. Martin gikk med dette opp i ledelsen sammenlagt i A-klassen.

I løpet av dagen har juryen hatt et møte angående at enkelte løpere på gårsdagens etappe hadde fått kart med en del mangler (manglende høydepunkter, steiner og lignende) på den siste delen av etappen. Allerede i går ble 3 av postene på denne delen strøket, men etter møtet i dag, valgte juryen å stryke alle postene på den delen. Dermed ble det til slutt kun 22 poster som ble tellende fra den første etappen. Oppdatert resultatliste fra den første etappen er å finne i kart- og resultatarkivet.

Alle sammenlagt resultatene etter de to første etappene finner her.

I morgen er det hviledag, før O-ringen fortsetter med den 3. etappen på onsdag. På hviledagen har alle som ønsker det, muligheten til å prøve seg på en dagens pre-o-løyper.

1 kommentar:

Geir sa...

Sammenlagt resultater etter to etapper er nå å finne i kart- og resultatarkivet, eller direkte her.