søndag 18. september 2011

SM dag og norgescupavslutning

Etter fredagens natt-SM og lørdagens tempO-SM var det søndag klart for den klassiske distansen i SM. Med en løype på 3.2 km og over 2 og en halv time makstid ble det en lang dag i de svenske skoger. Som de to foregående dagene var Michael Johansson løypelegger. I en god og variert løype var det kun to stk som greide alle de 20 + 3 oppgavene - og idag var også svenskene best. Raskest av disse var verdensmester fra Trondheim, Stig Gerdtman som med 16 sekunder på de tre tidspostene, tok hjem gullet. Jens Andersson tok sølvet, mens Erik Lundkvist tok bronsen, sekundet foran Marit Wiksell på 4. plass som ikke har hatt sekundene på sin side denne helga. (1 sekunder fra gullet på fredagens natt-SM). Det var hele 9 stk som kun hadde en feil, og blant disse var det også tre nordmenn. Martin Jullum, Geir Myhr Øien og Ole-Arnt Skaaraas, havnet på h.h.v. 6., 8. og 11. plass totalt, noe som må sies å være en jevnt god prestasjon av nordmennene. Dette lover godt mot neste helgs Nordiske landskamp i Danmark.

Topp 6, dag-SM pre-o (f.v. vinner  Stig Gerdtman)
Konkurransen var også den siste delkonkurransen i norgescupen, og som beste nordmann sikret Martin Jullum dermed seieren der, foran Lars Jakob Waaler som hadde en heller dårlig dag i skogen idag. Geir Myhr Øien ble nummer tre sammenlagt i Norgesupen.


Som nevnt er det nordisk landskamp i Danmark neste helg, og målet må vel være å ta steget opp på pallen for det norske mannskapet, etter en lang rekke 4. plasser de siste årene.

Ingen kommentarer: