lørdag 26. mai 2012

Norske herjinger i den svenske Elitserien

Ved Lysekil i vest-Sverige ble idag to delkonkurranser i den svenske Elitserien avholdt,  en konkurranse i ordinær pre-o og en i temp-o - begge arrangert av Stångenäs AIS. med Bosse Sandström i spissen.

I det flotte kystterrenget hadde løypelegger Bosse Sandström laget to utfordrende kvalitetsløyper. Dagen startet med en ordinær løype. 19 poster fordelt over kun 740m ga en makstid på kun 77 minutter, hvilket er lite tid i pre-o-sammenheng. Kartet med skala på 1:3000 og til tider også 1:1500 var godt og hadde mange små og fine detaljer inntegnet. Kun 4 stk hadde alle de 19 postene rett og det skulle bli svært tett også på tidspostene, kun 1 sekund skilte mellom seier og andreplass, og det var Martin Jullum, Halden SK som trakk det lengste strået denne gangen og vant den 2. delkonkurransen i Elitserien. Med 9 sekunder på de tre tidspostene var slo han altså Stig Gerdtman med et fattig sekund. Andreas Johansson, IFK Göteborg så ikke ut til å ha tatt skade av å ikke ha konkurrert siden i fjor høst og kapret tredjeplassen. EM-løypelegger Erik Lundkvist var den siste som hadde alle rett og viste at løypelegging og jobbing med EM-døgnet rundt de siste ukene ikke var noe hinder fra å gjøre gode konkurranser. Jan-Erik Haug viste også at han fortsatt holder nivået og var nr to av nordmennene med kun en feil, mens Geir Myhr Øien var tredje best, to poeng bak de beste.

Detaljerte resultater finnes her.

Etter noen timers pause var det klart for ny konkurranse. Temp-o med hele 9 stasjoner og 4 oppgaver på hver stasjon ga totalt 36 oppgaver. Utfordrende løyper ble det også denne gangen, og også her ble det norsk storeslem. Sølvmedaljør fra forrige ukes EM, Lars Jakob Waaler hadde dagens raskeste svartider og da ingen som var i nærheten tidsmessig hadde færre feil ble det seier til Porsgrunn-utøveren. Lars Jakob hadde totalt tre feil noe som er sterkt med en svartid som svarer til under 6 og et halv sekund per oppgave. På 2.plass, 35 sekunder bak fulgte Martin Jullum også med tre feil, slik at det altså ble dobbelt norsk i den tredje delkonkurransen i Elitserien. Det er sjelden kost og lover svært godt foran VM i Skottland om kun to små uker. 3. plassen gikk igjen til Andreas Johansson, mens Lennart Wahlgren og Stig Gerdtman fulgte på de neste plassene. Flott er det også å se at den danske bautaen Søren Saxtroph hevder seg så godt i temp-o med en sterk 7.plass. Geir Myhr Øien på 8.plass og Martin Aarholt Waaler på 15.plass var de best plasserte av de øvrige nordmennene. 

Detaljerte resultater finnes her.

2 fornøyde vinnere av hver sin konkurranse.
Kart og resultater kommer i kartarkivet over helgen. 

Hyggelig var det også å se at Bengt-Erik Pedersen er inne i pre-o-varmen igjen. Vi håper fargeklatten fortsetter å delta på pre-o utover sommeren og høsten.

preo.no om dagens første konkurranse.

I morgen avsluttes pre-o i Väst med konkurranse med konkurranse arrangert av Idefjordens SK/ Kvillebyns SK. 

Ingen kommentarer: