søndag 27. mai 2012

Pre-o i vindmølleparken

Mungseröds Vindpark var området for den siste konkurransen i årets PreO i Väst. Dette er et heilandskap, med mye berg i dagen. Området egner seg godt for pre-o, da det er et åpent landskap med fine veier som er etablert i forbindelse med vindmølleutbyggingen. En av konkurransen i PreO i Väst for to år tilbake, gikk litt lengre ned i det samme området.

Tidspost elite
Dagens eliteløype ble innledet med to tidsposter. Her var det mange som bommet på den andre tidsposten, nordøst for høydepunkt. Dette er en typisk tidspost hvor det er lett å bli lurt. Her var det plassert en skjerm på hver side av høydepunktet, samtidig som man så sydover, se kartutsnitt. Tidspostene gjorde dermed ekstra mye utslag på dagens resultatliste.

Løypa på 20 poster var ei fin kartlesningsløype, bestående av poster med både korte og lange sikt, men på enkelte poster var også mulig å benytte linjer som løsningsmetodikk.

William Rex, OK Landehof, vant elite-klassen med ett sekund foran Robert Jakobsson, Tidaholm SOK Sisu. Nummer tre ble Martin Fredholm, OK Linné. Deretter fulgte det tre nordmenn på de neste tre plassene; Martin Jullum, Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien. Mens alle de tre første hadde begge tidspostene korrekt, hadde alle de tre nordmennene den andre tidspostene feil. Vi får håpe disse tre nordmennene husker at de må sjekke rettningene under WTOC om en drøy uke. Totalt hadde sju stykk alle rett i løypa.

Denne konkurransen avsluttet en god norsk pre-o-helg. En stor takk til Bosse Sandström for tre veldig fine og varierte løyper.

Kart og resultater fra helgens konkurranser er å finne i arkivet.

Ingen kommentarer: