søndag 1. juli 2012

4. delkonkurranse i Elitserien

Kart post 1-7, Elitserien.
Den fjerde konkurransen i den svenske Elitserien ble avholdt lørdag under trandisjonsrike 3+3 i Sälen. Løypelegger Torbjörn Lentz hadde lagt en flott løype som kun målte 420 meter, som til tross for de få meterne, inneholdt 18 poster. Den første delen av løypa gikk i en slalombakke. Lesing oppover i slalombakken med lange avstander og få holdepunkter var svært krevende og dette felte mange. Resten av løypa gikk i en "Trollskog" der talende troll og andre figurer skapte litt konsentrasjonsutfordringer for deltakerne. Etter løypa fulgte tre tidsposter for å avgjøre ved poenglikehet. Det var kun tre utøvere som hadde alle rett i eliteklassen. Raskest av disse var Marit Wiksell med 10 sekunder på de tre tidspostene. Nr 2 ble Christian Enberg, og nr 3 Ola Jansson. På de tre neste plassene fulgte tre nordmenn med en feil og henholdsvis 7, 9 og 11 sekunder, vilket tilhørte Martin Jullum, Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien. 3 nordmenn blant topp 6 viser at nordmennene nok en gang hevder seg godt i konkurranse med svenskene. Sammenlagt i den "norske" Elitserien ser det enda bedre ut. Med tre gjenstående konkurranse leder Martin foran Stig Gerdtman, med Lars Jakob og Geir på de neste plassene - meget sterkt av nordmennene. Sammenlagtstilling finnes her. I A-cupen leder fortsatt Therese Axenborg klart selv uten å delta på denne konkurransen, en delkonkurranse som Arne Gusavsson vant.

Terreng post 2-7, Elitserien.
På søndag ble helgen avsluttet med en ordinær konkurranse med løype litt lenger oppe i bakken. Også dette var en fin konkurranse, selv om det er fryktelig synd at arrangøren velger en tidspost i et terreng som ble brukt dagen før samtidig som alle utøverne kan se alle skjermene før start óg stå å se på mens tidligere startende deltakerne svarer. Slike tidsposter har lite med orientering å gjøre og kan oppfattes noe urettferdig. Med flere andre muligheter for tidsposter i området rundt håper vi at slikt unngås i fremtiden. Selve løypa var som nevnt i kjent Lentz stil ren kartlesing og en sann fornøyelse i likhet med gårsdagen - det er slik pre-o skal være. Etter at en post ble strøket grunnet feilaktig kartbilde stod igjen Marit Wiksell igjen som vinner. Nr 2 ble Andreas Johansson, og tredjeplassen gikk til Martin Jullum. Alle disse med alle rett, noe ytterligere ca 10 utøvere maktet denne dagen (resultatet foreligger ikke per publiseringstidspunkt). A-klassen er vi noe usikre på hvem som vant, men svært gledelig var det i hvert fall at unge Clara Jakobsson ser ut til å ta steget opp til A-klassen med stil og sikret et sterk tredjeplass.

Kart fra helgen konkurranser finnes i arkivet sammen med resultater fra lørdagens konkurranse. Detaljerte resultater fra alle helgens konkurranser vil legges ut straks de foreligger fra arrangøren.

3+3 i Sälen med Malung OKs Torbjörn Lentz i spissen, bød altså igjen på en flott pre-o-helg med  rene kartlesingsløyper slik vi alle er så glade i - og vi håper å kunne få oppleve dette også neste år. En ekstra takk rettes også til gjengen fra Vallset/Stange som stilte opp som mannskap på arrangementet slik at det kunne gjennomføres. Den samme gjengen stod også for treningsopplegget i forbindelse med helgen - flott!