onsdag 15. august 2012

Pre-o-høsten i gang

Høsten pre-o-sesongs ble dratt igang med helgens norgescupkonkurranser både lørdag og søndag. Selv om de viktigste hendelsene for året har passert, så gjenstår det fortsatt mye moro. To stk NM samt nordisk landskamp er blant høydepunktene, i tillegg til norgescupen og den svenske Elitserien.

Om 2 uker arrangeres en to-dagers konkurranse kaldt "Mjøs-preo". Det er Norgescupkonkurransene til OLVallset/Stange med Ole Arnt Skaaraas og Odd Håkonsen i spissen som sammen med Eidsvoll o-lag med Geir Myhr Øien i spissen som har gått sammen om denne 2-dagers-konkurransen. Vallset-gutta har de siste årene lagt flere gode løyper med skikkelig kartlesing og vi har stor tro på at vi får tilbudt det samme i år. Eidsvoll o-lag er imidlertid fersk som pre-o-arrangør, men med Geir Myhr Øien som løypelegger og ansvarlig, burde også dette bli en god konkurranse. Geir er dog fersk som løypelegger, men som en pirkete pre-o-utøver, glad i kartlesing så har undertegnede stor tro på at dette blir en konkurranse å få med seg.

Flott pre-o-terreng på Kihlemoen
Helgen etter er det klart for NM på Ringerike. Det blir NM i klassisk pre-o lørdag og den nyinnførte NM-grenen temp-o på søndag. Ringerike har flere flotte o-terreng, så vi får håpe løypeleggerne Arne Ask og Knut Ovesen har funnet fram til noen fine pre-o-terreng og legger gode reale kartlesingsløyper. Spesielt spennende blir det med det første norske mesterskapet i temp-o. De tre fremste norske utøverne (Lars Jakob, Geir og Martin) hevder seg stadig meget godt i temp-o og på tidsposter generelt både i konkurranse med svenskene og internasjonalt. Det forventes således at nivået på denne konkurransen blir høyt. I tillegg har Martin Aarholt Waaler med flere tidligere vist at de også kan dette med raske og presise avgjørelser.

Kartutsnitt fra løpskartet Nordisk landskamp 2012.
Blant annet skal Nordisk landskamp arrangeres på norsk jord igjen. Det er fire år siden sist gang, og som et jubileum skal Østmarka OK (som ble til da O-52 og Rælingen o-lag fusjonerte i 1998) stå for arrangementet som går i Rælingen siste helg i september. Jubileet består i at O-52 er 60 år. Mer om dette på Østmarka OKs hjemmeside. Bulletin 2 for arrangementet ble lagt ut for noen uker siden, og med 2m kurver og 1:3000 ligger alt til rette for et godt mesterskap fra Rælingen vgs.

I tillegg til alle disse spennende momentene skal som nevnt både Norgescupen og den svenske Elitserien avsluttes. Etter helgens konkurranser leder fortsatt Lars Jakob Waaler klart med 73 poeng, 20 poeng foran Martin Jullum og med ytterliggere 6 poeng ned til Geir Myhr Øien. De 6 konkurransene over er de siste som inngår i denne cupen. Sammenlagtstillingen finnes her.
Som tidligere omtalt her på bloggen gjør også våre tre fremste utøvere det godt i den svenske Elitserien. Martin leder 10 poeng foran fersk verdensmester Stig Gerdtman, mens vi finner Lars Jakob og Geir på de to neste plassene. Med tanke på de svenskene er verdensledene i pre-o og karrer til seg flere medaljer fra hvert eneste internasjonale mesterskap, så er dette svært sterkt. I denne cupen gjenstår det tre konkurranser, hvor den første arrangeres 23. september av OK Linné, den andre av Kungälv OK 21. oktober, før det hele avsluttes med nattkonkurranse arrangert av OK Rodhen så sent som 3. november. Det gjelder altså å holde pre-o-formen ved like til godt utpå senhøsten. Sammenlagtstillingen finnes her.

Undertegnede reiser forøvrig til Finland og FinTrailO i Tampere. Det blir 3 konkurranser på 2 dager, og før det treninger i løyper fra neste års VM-løypelegger Pertti Hartmann. Det blir topp internasjonal deltakelse der kun Dmitry Kucherenko fra Russland mangler blant de individuelle VM-medaljørene i både para og open fra Skottland i juni. Spennende blir det!1 kommentar:

Martin sa...

Den kjente bloggeren Kart-Bosse om gårsdagens DM i Dalarna:

http://www.kart-bosse.se/idrefjall/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=8&Itemid=33