søndag 5. mai 2013

Pre-o i Grimstad

I helgen arrangerte IL Imås to pre-o-konkurranser i Grimstadområdet; en konkurranse i klassisk pre-o og en i sprintvarianten temp-o. Det var Gunnar Olsen og Liv Horntvedt fra Lia IL så hadde tatt kontakt med Imås med forespørsel om de kunne tenke seg å være med å arrangere en helg med to konkurranser på Imås sine kart. Imås tok imot utfordringen, og med Gunnar Olsen som løypelegger og Liv Horntvedt som primus motor ble den en flott helg på Sørlandet. Teknisk delegert var Ole Johan Waaler.

Stasjon 2 på søndagens temp-o
Lørdag ble konkurransen i klassisk pre-o avholdt fra Dømmesmoen et par kilometer nordvest for Grimstad sentrum. Løypa startet med med tidsposter i et kjempefint område med masser av små gamle gravhauger inntegnet som høydepunkt - utmerkede tidsposter! Selve løypa gikk i en lysløype med et par avstikkere. Enkelte steder var kartet noe grovt og unøyaktig, noe som førte til at mange fikk problemer og det ble bommet ganske friskt i både E- og A-klassen noe også treffprosenten på en del oppgaver indikerer. I eliteklassen var det Martin Jullum som kom best ut av konkurransen med 17 av de 20 løypeoppgavene rett og 17 sekunder på de tre tidspostene. Dette var poenget foran Lars Jakob Waaler og Kjell Ingvaldsen som hadde henholdsvis 15 og 26 sekunder på tidspostene. I A-klassen gikk Kristen Daland fra arrangørklubben til topps, dog med kun 12 av de 17 postene korrekt. I B-klassen ble det også seier til Sørlandet. Der gikk Egil Fossum fra Grane IK til topps med alle rett og kun to sekunder ned til familiemedlem Even Fossum.

Mange oppgaver fra samme sted på slutten av løypa på lørdag.
På søndag var det klart for temp-o fra Holvik skole et par kilometer lenger sør. Her var det kun en klasse, Elite, med 5 stasjoner med 5 oppgaver på hver stasjon og en straffetid på 30 sekunder per bom. Konkurransen gikk på et skolekart og målestokken var i 1:2000, så her gjaldt det å huske på at avstander kunne fremstå som lengre på kartet enn de egentlig var. Området hadde en del fine detaljer, men også dette kartet var forholdsvis grovt generalisert en del steder. Med god spredning på skjermene ble det likevel en fin temp-o-konkurranse. Geir Myhr Øien gikk her til topps med en svartid på 157 sekunder som ga 217 sekunder i totalttid etter 60 sekunder i straffetid for de to bommene til Geir. 12 sekunder bak finner vi Martin Jullum som hadde en bom mer, mens vi med 23 sekunder dårligere tid på tredjeplass finner Lars Jakob Waaler med ytterligere en bom.

En del utøvere tok seg en ekstra tur i løypa etter endt
konkurranse for å lære av sine feil.
All honnør til arrangører og løypeleggere for en fin pre-o helg. Snøen kom både tidlig i fjor høst og lå uvanlig lenge nå i vår, noe som forsinket kartarbeidet betraktelig. Arrangørene kunne opplyse at de en stund vurderte om de måtte se seg nødt til å avlyse konkurransen da de ikke fikk tid til å revidere kartet tilstrekkelig. Heldigvis tok de den riktige avgjørelsen og arrangerte løp selv om de selv gjerne skulle ha fått gjort mer på kartet. At det ble arrangert løp er vi alle veldig glade for. Arrangørene fortjener også skryt for å ha greid å få med såpass mange lokale utøvere spesielt på lørdagen - veldig godt arbeidet.

Vi håper å kunne komme tilbake til Grimstadområdet eller Sørlandet forøvrig for nye pre-o-konkurranser neste år. Kart og resultater fra helgens konkurranser finner du i arkivet (merk at filen med søndagens kart er på 22mb og kan ta noe tid å laste).

PS: Før lørdagens konkurranse ble Aust-Agders Bragdpris for 2012 delt ut til Widar Taxth Løland for sitt NM-gull i pre-o i fjor. Vi gratulerer!