søndag 1. februar 2015

Tid for galla!

I starten av et nytt år arrangeres det som regel en rekke gallaer eller lignende, hvor priser for ulike sportslige prestasjoner i det foregående året blir delt ut. I Norge er nok Idrettsgallaen den største gallaen for utdeling av idrettsutmerkelser. Idrettsgallaen ble første gang ble arrangert i Hamar OL-Amfi i 2002. På disse gallaene er det gjerne de store media-idrettene som får mest oppmerksomhet, mens de mer media-anonyme idrettene gjerne kommer litt i skyggen selv om det også her er stor konkurranse og presteres på et meget høyt internasjonalt nivå.

Idrettsgallaen 2015
Den 10. januar 2015 var dagen da de norske idrettsprestasjonene i 2014 skulle hedres i Hamar OL-Amfi. Gallaen ble direktesendt på NRK, og til sammen 15 priser ble delt ut i beste sendetid. I år var Olav Lundanes nominert i klassen ”Åpen klasse” sammen med; Ole-Kristian Bryhn, skyting, Magnus Carlsen, sjakk, Stig André Berge, bryting, Cecilia Brækhus, boksing, Carl Yngvar Christensen, styrkeløft. Olav fikk konkurranse av mange sterke idrettsutøvere, og ikke overraskende gikk prisen til Magnus Carlsen.

Sendingen fra idrettsgallaen var todelt, og i pausen mellom første og andre del ble ytterligere noen priser delt ut, deriblant Inkluderingsprisen. NERO HIL var i år, sammen med SK Vidar og Larvik Turn Unified fotball nominert til inkluderingsprisen. NERO HIL var nominert med PreO-karusellen 2014, med følgende jury begrunnelse:

Odd Wiik og Alf Stefferud på idrettsgallaen
(Foto: orientering.no)
Presisjonsorientering (Pre-O) er for mange en relativt ukjent idrett, samtidig som den egner seg godt for utøvere på alle nivåer. Idretten kan drives på ett sted av alle utøvere, uavhengig av om den enkelte har en funksjonsnedsettelse eller ikke, og er i så måte en idrett som virkelig er inkluderende. Nedre Romerike handikapidrettslag har i over 10 år hatt et treningstilbud innen presisjonsorientering og tilbudet er i stadig utvikling. I 2014 har 35 personer vært med på presisjonsorienteringskarusellen til idrettslaget, som inkluderer nybegynnere, veteraner, rullestolbrukere, hofteopererte, eliteutøvere m.fl. Tilbudet i Nedre Romerike handikap idrettslag har et potensiale for å nå ut til enda flere deltakere, og presisjonsorientering som idrett tar inkluderingstanken helt ut.

Inkluderingsprisen på 100 000 kroner gikk til SK Vidar, men NERO fikk også sin oppmerksomhet. Odd Wiik fikk æren av å motta 10 000 kroner på vegne av NERO. Vi gratulerer NERO HIL med nominasjonen, og regner med at prispengene kommer godt med i videre arbeid med PreO karusellen. Les intervju med Odd Wiik på orientering.no. Se også artikkelen om prisutdelingen i Romerikes blad.

Ringsakergallaen 2015
Den 16. januar gikk den noe mindre kjente Ringsakergallaen av stabelen. Gallaen ble i år arrangert for femte gang og har som formål å hedre ringsaksokninger som har gjort store bragder inneværende år, eller som har utmerket seg på andre områder i Ringsaker kommune. I tillegg til prisutdelinger er kvelden spekket med musikk og annet show. Det var i år 8 ulike kategorier med individer som skulle hedres. En av kategoriene var ”Medaljører i internasjonale mesterskap”, hvor Ringsaker kommune hadde hele 11 internasjonale medaljører i 2014 fordelt på grenene styrkeløft, langrenn, friidrett, agility, boksing, hockey og orientering. Her ble altså Geir Myhr Øien hedret for sin bronse medalje under WTOC 2014. En video med oppsummering fra hele gallaen kan ses hos Hamar Arbeiderblad.

Internasjonale medaljører fra Ringerike i 2014.
Nr 2 fra høyre Geir Myhr Øien (Foto: Ringsaker kommune)

Det er hyggelig å se at godt arbeid og prestasjoner innen pre-o-sporten blir lagt merke til på ulike plan. Vi håper at dette fortsetter det kommende året og at det også da blir noe å rope hurra for. 

Ingen kommentarer: