søndag 29. august 2010

Norgescup Fet OL

Søndag 29. august ble årets 15. Norgescup i pre-o arrangert noen kilometer sør for Sørumsand. Arrangørklubben Fet OL med løypelegger Kjell Ingvaldsen i spissen hadde funnet en fin trasé langs en skogsbilvei innover mot Monsterudtjern. Kjørende på vei til samlingsplass, som var lagt til enden av denne skogsbilveien, kunne deltakerne se flere av postene som var lagt på de åpne delene av brunbildet langs veien.

Konkurransen ble innledet med tre tidsposter. Kart over tidspostområdet er gitt nedenfor. (Vennligst overse lilla streker.)
TP 1 (grøn), TP 2 (blå), TP 3 (rosa) (omtrentlig skjermplasseringer)
Flere hadde her problemer med tidspost 2 (blå sirkel). Postbeskrivelsen var del av åpent område. Mange velger her den nederste røde, med begrunnelsen at skjermen med blå sirkel ligger på stien. Det er dog tegnet gult under den svarte streken, men dette er vanskelig å se i farten.

Etter tidspostene startet man på den 2.5km lange løypa, som hadde en maksimaltid på 132 minutter, hvilket selv for undertegnede var romslig. Løypa var variert og inneholdt poster med lengre avstand, kurvedefinering, lesing av bekkeformasjoner, avstandbedømning og ren kartlesning. Se eliteløypa nedenfor.

Eliteløypa
Som seg hør og bør var det en del diskusjoner i etterkant av konkurransen. Diskusjonen medførte denne gangen at post 13 ble strøket. Avstand fra skrentene sør for posten bommet på skjermene med ca 20m. Riktignok stemte avstanden bra fra høydepunktet 12. post skulle ha ligget på (feilpost) ganske bra, men da skrentene var det naturlige utgangspunktet var det en nærmest unison enighet om at det mest rettferdige var å stryke denne posten.

Det ble riktignok uformelt klaget på flere poster (som ikke medførte strykninger), hvilket medførte litt ekstraarbeid for løypelegger Kjell Ingvaldsen og kontrollør Jan-Erik Haug samt litt ventetid for deltakerne, men for debattglade pre-o-utøvere med god tid var ikke dette noe problem.

Eliteløypa ble vunnet av Bård Laukvik, Halden SK som har lært seg pre-o gjennom løypelegging til Norwegian Spring de siste årene. Redaksjonen kjenner ikke til at Bård har deltatt i pre-o før, så dersom dette var hans debut, kan den vel kalles relativt vellykket. Etter strykningen endte Bård på 2 feil og 41 sekunder, Nr 2 ble Alf Stefferud, Østmarka, 3 feil 21 sek, mens nr 3 ble Egil Sønsterudbråten, OL Vallset/Stange med 3 feil og 36 sek. A-klassen ble vunnet av Eldrid Ask, Lierbygda. 
Fullstendige resultater finnes her.

Vi håper forøvrig at Bård nå stiller på NM slik at han får vist at dette ikke var en tilfeldighet.

Vi takker Fet OL for et fint arrangementet.

Forøvrig drar en bråte av norges pre-o-elite neste helg til SM i Vänersborg for å få topp matching. Med Michael Johansson som løypelegger kan man trolig vente seg mye ren kartlesning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Starttider norske deltakere i SM dag 4.9:
11.30 Gunnar Olsen
11.46 Knut Ovesen
11.54 Ole Arnt Skaaraas
12.10 Odd Håkensen
12.18 Lars Jakob Waaler
12.26 Ole-Johan Waaler
12.34 Egil Sønsterudbråten

A-klasse køstart:
Ca 12.30 Thorunn Aamodt Ovesen
Ca 12.40 Liv Horntvedt

PM fnner dere på hjemmesiden til Vänersborg SK

Bård sa...

Jeg tar utfordringen på å prøve igjen, men har andre planer i NM helgen - så jeg kommer på SM.

Geir sa...

Ønsker alle deltakere lykke til i SM.

Jeg velger å bruke helgen til høydetrening foran NM neste helg.