torsdag 13. januar 2011

Løsning romjulssyssel

I romjulen og starten av januar fikk våre lesere prøve seg på en liten kartoppgave. Vi har fått inn mange svar og det virker som dette var en populær variant. De innsendte svarene stammer hovedsaklig fra pre-o-utøvere, men vi har også fått svar o-folk som er mindre kjent med pre-o - og det er hyggelig.

(English summary at the bottom)

Dessverre gjorde en feil det vanskelig for mange å finne myra hvor 8. post skulle være. Myra hvor denne posten skulle være var dessverre ikke med på jpeg-versjonen av kartet. (Myra var korrekt plassert på ocad-versjonen) Vi beklager dette, og håper det ikke skapte for mye trøbbel. Etter at nevnte post ble "strøket", så var det likevel kun tre personer som hadde funnet de korrekte 14 resterende postplasseringene. Gratulerer til Dennis Mews, Egil Sønsterudbråten og Frode Haugskott! Noen premiering blir det dessverre ikke.

Feilene var spredt rundt på mange forskjellige poster, og det var kun postene 1,3,7, 12 og 14 som ingen hadde feil på. Samtidig så var det ingen poster "de fleste" bommet på. Dette tyder på en utfordrende, men løsbar oppgave. Takk til Ole-Johan Waaler som skjenket oss den oppgaven. Siden dette ble såpass populært er det ikke umulig vi kommer tilbake med en lignende oppgave ved en senere anledning.Fasit romjulssysselEnglish summary: 
There were 3 people with all controls correct after cancelling control 8 due to a missing marsh in the jpeg version of the map. The mistakes were spread out on all controls except 1, 3, 7, 12 and 14, with no control having an significant mistake rate. We might come back with another excercise like this. 

Ingen kommentarer: