fredag 11. januar 2013

Nasjonalt mesterskap i Hong Kong

1. juledag ble det første nasjonale mesterskapet i Hong Kong (og Sørøst-Asia forøvrig) arrangert. I konkurransen deltok hele 80 deltakere, blant disse 27 stk i eliteklassen. I tillegg deltok 5 lag i en familiekonkurranse.


Som man kan se av ovenstående kart ble konkurransen arrangert i et urbant område, ganske forskjellig fra det vi er vant med i Europa og spesielt Skandinavia. Naturlig nok var da oppgavene også av karakter uten veldig mye ren kartlesing, men snarere var nok spesielt linjer og bedømming nyttige teknikker her. Løypelegger og ansvarlig Ho Chun-ho forteller at han fikk ideen fra Roberta Falda og bilder av urban pre-o fra trailo.it. Nedenfor er et eksempel på en type post vi sjelden ser i Skandinavia.

En typisk linje-/kompassoppgave

Post E15
Det er svært gledelig å se at flere land kommer til og arrangerer nasjonale mesterskap i den flotte sporten vår. Ved post E11 måtte man krysse en trafikkert vei. Litt morsomt er det også at nevnte Ho kunne fortelle at en del utøvere i B-klassen gikk seg bort da de ikke visste hvordan de skulle krysse motorveien som delte løypa i to. Øystein Kvaal Østerbø deltok forøvrig i fot-o-versjon av mesterskapet i Hong Kong på vei til verdenscupkonkurransene på New Zealand. Les mer om hans opplevelse på hans blogg.

Post E11
Den første nasjonale mesteren i pre-o i Hong Kong ble forøvrig Luk Chi Hin. Han var en av to stk som hadde kun 1 feil i eliteklassen, på det som ser ut til å ha vært en krevende løype. De to tidspostene løste han på 5 og 7 sekunder og vant med det med 5 sekunder - Hong Kong er kanskje en nasjon å se opp for i årene som kommer...

Konkurransekart, løsningskart og resultater fra alle klasser finnes i arkivet.

Ingen kommentarer: