fredag 23. september 2016

Pre-o NM 2016

Den andre helgen i september gikk årets NM i pre-o av stabelen i Salten, eller nærmere bestemt i Fauske. Pre-o NM var lagt sammen med NM uka i orientering, som ble arrangert av Bodø & Omegn IF Orientering.
Arena for første dag av pre-o NM var Valnesfjord helsesportsenter
På lørdagen var det den tradisjonelle PreO konkurransen som stod på programmet. Konkurransen var lagt til Valnesfjord helsesportssenter, ett par mil utenfor Fauske. Her hadde Arne Ask, som hadde tatt på seg ansvaret for årets NM arrangement, lagt ei løype på 20 poster som fulgte rulleski løypa tilknyttet helsesportsenteret. Terrenget her ganske annerledes enn hva man er vant til fra Østlandet, med store åpne myrer, med innslag av bjørk og glissen furuskog. Med andre ord et terreng som egent seg meget godt for pre-o. Etter gjennomført løype gikk turen tilbake til helsesportsenteret hvor det ventet en tidspost stasjon med to oppgaver.

Etter målgang var det som vanlig diskusjon av poster med forklaring på hvorfor man hadde svart det og ikke det, og alt som hører til. Etter litt diskusjon både blant deltakerne og drøfting med løypeleggeren, bestemte løypeleggeren at korrekt svaret på 17. post skulle være Z og ikke B. Dette førte til en del omrokeringen på resultatlisten i forhold til hva som først ble presentert. Etter fasit endringen ble det klart at NM gullet i PreO for 2016 gikk til Lars Jakob Waaler fra Porsgrunn o-lag. Sølvet gikk til Sverre Turter Sandvold fra NTNUI, mens Sigurd Dæhli fra Løten tok bronse medaljen.
Pallen NM PreO 2016
Etter en god natts søvn, med eller uten banket lørdag kveld, var det klart for TempO NM. Arenaen for TempO konkurransen var den samme som for stafetten, hvor de to konkurransene pågikk parallelt. Mens lørdagens konkurranse gikk i strålende høstvær, bød søndag på litt mer tradisjonelt høstvær med regn og etter hvert økende vind. Starten på TempO konkurransen var lagt litt utenfor selve stafett arenaen. Etter en litt forsinket start p.g.a. mannskapsmangel på TempO stasjonene, var et klart for å løse 4 stasjoner med 6 skjermer med 6 oppgaver per stasjon.
TempO gullet gikk med ganske klar margin til Geir Myhr Øien fra Ringsaker OK, som dermed forsvarte fjorårets seier. Ole Johan Waaler tok sølvet 15 sekunder foran barnebarnet Martin Aarholt Waaler, som begge representerer Porsgrunn o-lag.

Antallet deltakere i årets NM konkurranser var dessverre veldig lavt, men da de fleste pre-o utøverne i Norge har base på Østlandet, er nok den lange reiseavstanden til Bodø og Fauske hovedgrunnen til dette. Takk til Arne og Eldrid Ask som tok på seg jobben med årets NM, nærmere 1200 km fra bopelen i Lier.

Kart og resultater fra årets pre-o NM er å finne i arkivet.

Neste års NM i pre-o er lagt inn i NM-uka i Halden 10.-11. september.

Post 6, lørdag
Flotte omgivelser
Det ble tid til en nærmere kikk på postene etter avsluttet konkurranse

#O-NM2016

Ikke hver dag at en gull medaljør i TempO NM  er en av oppgavene i ukens sports quiz i lokalavisen


Ingen kommentarer: