onsdag 1. februar 2017

Årets pre-o-post 2016 ble...


Årets norske pre-o-post 2016

Etter avstemmingen ved nyttår, ble de fire postene som hadde oppnådd flest poeng under avstemmingen plukket ut og oversendt juryen sammen med innkomne kommentarer/begrunnelser for hvorfor posten var såpass god. Juryen, bestående av det norske pre-o-utvalget, vurderte så de fire kandidatene opp i mot hverandre og falt ned på at årets pre-o-post ble post 4. under første dag av den nordiske landskampen i Halden 17. september. Halden SK arrangerte den nordiske landskampen i 2016 som ble vunnet av Sverige, lag 1. Meget sentralt i arrangementet stod løypelegger Martin Jullum, som hadde hjelp av teknisk delegert Knut Terje Ovesen til å kontrollere poster, løyper mm.

Under avstemmingen fikk denne falske posten følgende kommentarer:

  • En meget god kurvelesningspost hvor det var viktig å greie å beregne nøyaktige høyder for å få lagt kurvene riktig i terrenget.
  • Krevende feilpost med liten margin, men likevel veldig tydelig om man leste alt av terreng korrekt.
  • Flott kartlesningspost som stilte krav om eksakt og god kartlesning. I tillegg til at selve posten var god var kartet også meget presist rundt posten
  • Gick jag på - såg enkel ut, men var det inte.
Løsningskart
Vi gratulerer Halden SK, og spesielt løypelegger Martin Jullum og teknisk delegert Knut Terje Ovesen med vinnerposten! Halden SK har tradisjon for å legge gode poster, og vant også kåringen i 2011 og 2012.

Takk til alle som har bidrat med forslag til kandidater og stemt på kandidatene. En spesiell takk til juryen. Kanskje vil det om ikke så alt for lenge komme et lite vinnerintervju med løypelegger Martin Jullum for å få litt innblikk i hans arbeid med denne posten og nordisk landskamp forøvrig.

Ingen kommentarer: