lørdag 9. januar 2021

Årets pre-o-post 2020

Etter at avstemningen ble avsluttet fikk juryen oversendt de tre kandidatene som fikk flest poeng i avstemningen. Juryen har kommet frem til at årets pre-o-post 2020 er...

Kandidat 2 - post 4 under "Pre-o-helg på Hedmarken" den 10. oktober

Årets pre-o-post 2020

Juryen besluttet at den 4. posten under Løten o-lags pre-o arrangement den 10. oktober på Klevfos var den beste av de tre kandidatene som de fikk oversendt. Juryen uttaler følgende om posten:

"Vinnerposten i 2020 er en glimrende kartlesningspost hvor det fra sikte-pinnen til oppgaven og tilhørende terreng var fort gjort å tro at skjermen satt på riktig sted. Men man oppdaget etter hvert at terrenget besto av like småformasjoner som gjorde det vanskelig å lese inn riktig nese. Fra sikte-pinnen til oppgaven før gikk det fint å se kollen ovenfor samt det ‘gule området’ og egentlig utelukke den øverste skjermen ved foten av kollen. Nøyaktig retningskontroll fra sikte-pinnen og bruk av kartdetaljer som skrenter kombinert med å følge kurven fra disse  var også en løsning.
Nærmest en komplett PreO oppgave med mye kartlesing og kartdetaljer i terrenget å ta fatt i. En meget verdig vinner som årets pre-o post i 2020."

Vi gratulerer Løten o-lag, og løypelegger Sigurd Dæhli med prisen. Teknisk delegert var Marius Øie. Vi håper å komme nærmere tilbake med et intervju med løypeleggeren i løpet av kort tid.

I 2016 deltok Sigurd Dæhli på SOFTs Banläggingskurs i pre-o. Her sammen med Maths Carlsson.
(Foto: Bosse Sandström)

Takk til juryen for arbeidet og til alle som var med å stemte på årets pre-o-post.

Ingen kommentarer: