søndag 3. april 2011

Svensk dominans i Sarpsborg

Under dagens Norwegian spring konkurranse fra Grålum skole, beviste nok en gang Sverige at de har mange gode pre-o utøvere. Dagens resultatliste forteller at blant de 10 beste, så finner vi 8 svensker, og da må det nevnes at topp 6 kun består av svensker.

Om det var tåke under gårsdagens konkurranse på Fredriksten festning, så var tåka desto tettere idag. På vei til Sarpsborg var det nok flere som lurte på om det i det hele tatt kom til å bli avholdt noen konkurranse under disse forholdene. Var det mulig å se skjermer som var plasser på avstander over 50 meter? Vil det bli rettferdige forhold? Hva om tåka plutselig skulle lette og det skulle bli sol?

Tåka viste seg å ikke bli et så stort problem som fryktet. Det gikk stort sett greit å se alle postene, selv om enkelte nok hadde litt problemer med å tyde konturene rundt enkelte poster (spesielt 10. og 12. post i elite løypa). Tåka holdt seg også forholdsvis stabil, slik at forholdene ble nokså jevne. Tåke var der hele tiden, selv om noen hadde det litt tettere enn andre på ulike deler av løypa, men driver man med en utendørs idrett så må man regne med litt skiftene værforhold. Sola så vi aldri noe til!

Dagens konkurranse startet med 2 tidsposter etter temp-o prinsippet, før man la ut på ei løype på 2,2 kilometer som bestod av 20 poster (elite løypa). Dagens løype bestod i all hovedsak av kartlesningsposter. De 7 siste postene lå ute på et gammelt gravfelt, Opstadfeltet, som består av en del steinstøtter og gravhauger. Ute på dette gravfeltet hadde ikke arrangøren fått lov til å sette ned postflaggene i jorda, slik at her var postflaggende satt ned i bøtter som stod løst oppe på bakken, men det fungerte helt fint. De som tok seg tid til å studere gjerdet rundt gravfeltet, villa ha sett at også dette bare stod oppå bakken. Gravfeltet var et meget spennende område for kartlesning, men tåke og snø gjorde kartlesningen ekstra utfordrende.
Elite-løypa
Løsning Elite-løypa
A-løypa
Elite klassen ble vunnet av Erik Lundkvist, HJS-Vansbro OK, foran Lennart Wahlgren, Rehns BK, og Ola Jansson, Björklinge SOK. Totalt var det 7 stykker som hadde alle postene rett. Beste normann ble Lars Jakob Waaler, Porsgrunn O-lag, på en 7. plass.
A-klassen ble vunnet av Liv Horntvedt, Lia, foran Odd Wiik, NERO.

Her finner du alle resultatene fra E-klassen og A-klassen.

Vi vil takke Halden Skiklubb, og spesielt Martin Jullum for to kjempefine pre-o konkurranser. Som teknisk delegert har Martin hatt med seg Knut Ovesen, og samme har disse gitt oss en kjempefin start på 2011 sesongen. Vi håper Halden SK inviterer til sesongåpning også neste år også.

1 kommentar:

Martin sa...

Opstadfeltet dagen derpå kl 12.00

http://dl.dropbox.com/u/14588107/Diverse/Opstadfeltet.jpg