søndag 24. april 2011

JK dag 2

I dag startet pre-o-versjonen av JK for alvor med en konkurranse ved Murlough Beach, på sørøst-kysten av Nord-Irland. Her var det flotte sanddyner, og området var således meget godt egnet for pre-o. Vi fikk prøve oss på en rekke "britiske" poster med linjer, linjer og linjer mellom trær, busker og gjerderkanter, i tillegg til et par mer nordiske poster. Og dette var moro! Reisefølget Geir og Martin hadde begge 3 feil i løypa som inneholdt 21 ordinære poster og 2 tidposter, og begge er godt fornøyd med det resultatet - vi er tross alt her for å lære. Det foreligger per nå ingen offisiell resultatliste, men det vi vet er at John Kewley hadde 2 feil, mens  Christian Giessler og Pertti Hartmann også hadde 3 feil. De gjennomgående feilene var post 6 og 8, der post 6 var en grop det var vanskelig å finne midten av (skjermene hang ikke helt som på løsningskartet nedenfor), og post 8 som mange falsket fordi den ikke satt nøyaktig midt mellom trærne. Nedenfor finnes dagens løype og løsningskart.

Kart lørdag
Løsningskart lørdag del 1
Løsningskart lørdag del 2
Når det gjelder gårsdagens TempO så fikk vi utdelt løsningskart og resultatliste før start idag. Resultatlista viste at Geir vant, mens Martin ble nr 3. Etter nærmere sjekk av antall rette, viste det seg derimot at det var få utøvere som hadde fått riktig antall straffesekunder, så resultatlista ser trolig litt annerledes ut. Uansett, her ble det mange feil. For å vise litt av utfordringene TempO-løypa bød på, gjengir vi her to av oppgavene vi fikk, riktig nok uten kart. Vi ble på denne klynga gitt blant annet følgende 2 oppgaver:

1. Statue
2. Statue, østre kant Vi ser skjermene fra øst, og de to aktuelle skjermene står der Geir står, navngitt C og D. Falsk (Z) er også et alternativ her. Vi utfordrer nå våre lesere til å "gjette" hva løsningen var på disse oppgavene - kom gjerne med forslag i kommentarfeltet nedenfor. For å hjelpe dere litt på vei kan vi nevne at kun to utøvere greide oppgave 1 og to utøvere greide oppgave 2.

Skjerm D
Skjerm C
Kan dere finne noe interesant her: http://www.siresults.co.uk/2011/JK/day2/28.html ?

6 kommentarer:

ole arnt sa...

Tja, er begge falske? Skjerm D skulle stått lengre til venstre (sørvest) og skjerm C lengre til Høyre (nordøst)??

Takk for fine referater og lykke til på siste konkurransen!

Martin sa...

Det er nok feil. Ingen av postene er falske. Med den informasjonen reduseres nå oppgaven til å finne ut hvilken Geir som står på den østre kanten (mot oss) og hvilken som står i midten.

Løsningen kommer i kveld, sammen med notat og kart fra gårsdagen.

Kom gjerne med nytt forslag før den tid :)

Anonym sa...

Första intrycket är att D är i mitten och C mot östra sidan. Dock sticker armarna ut från statyn varför mitt svar är C och Z. Men efter att jag läst kommentarerna ovan så får jag finna mig i att tillhöra det stora sällskapet som inte klarade kontrollen.

Martin sa...

Det korrekte (i følge fasiten) er at skjerm C sitter i midten. Dette er egentlig OK om man tar med hele statuen og hvordan den strekker seg ut til sidene. Midten sett ovenfra blir da der skjerm C. På en TempO rekker de færreste å tenke seg så nøye om og det er nok grunnen til at kun 2 stk svarte C her.

Når det gjelder østre kant så sier fastien her D, og her forstår verken jeg eller mange andre hva som egentlig er tenkt. Skjermen som skal sitte i på den østre kanten er altså lengre vest enn midten av statuen, samtidig som det finnes punkter på statuen både på bakkenivå og sett ovenfra som er lengre øst.

Forslag til hvorfor D kan være østre kant av statuen mottas med takk - her er i hvert fall jeg helt blank.
2 utøvere greide denne oppgaven, noe jeg heller mot å tro er tellefeil.

Martin sa...

Løsningskart fra TempOen kommer i morgen.

Martin sa...

Nå ligger løsningskart for TempOen på nett. Se oppdatert versjon av den siste artikkelen, eller følge lenkene nedenfor:

http://dl.dropbox.com/u/14588107/Kart/2011_Andre/110422_JK_TempO_del1.jpg

http://dl.dropbox.com/u/14588107/Kart/2011_Andre/110422_JK_TempO_del2.jpg