søndag 3. april 2011

Olav Lundanes vant sesongåpningen

Totalt 81 utøvere hadde funnet veien til Fredriksten festning, og den nordiske sesongåpningen i Pre-O. Selv om tåka hadde lagt seg som et tjukt teppe over store deler av østlandsområdet i dag, la ikke dette noen demper på konkurranselysten.

Halden SK, med Martin Jullum som løypelegger, hadde lagt ei utfordrende eliteløype på 2,6 kilometer, bestående av 20 poster, samt to tidsposter som ble gjennomført etter temp-o metoden. Her ble vi presentert ei løype bestående av kartlesingsposter, men med et internasjonalt tilsnitt der utøvere samtidig fikk muligheten til å prøve seg på noen “linjer” til hjelp i løsningen av oppgavene. Dermed ble dette en meget varierende og artig pre-o løype, der man fikk prøvd seg på ulike utfordringer. 
Lørdagens Elite-løype på Fredriksten festning
 Alle kartene på pdf-format:
- Elite-klassen
- Elite-klassen løsning
- A-klassen
- N-klassen

Spesielt de 5-6 første postene fant mange utfordrende. På andre post skulle man finne ei ganske lita nese i et forholdsvis knudrete parti. Tredje og fjerde post var avstandsposter som skulle løse i en åpen motbakke, noe som alltid er en utfordring. Rundt 5. post var kluet å få tak i hva som var de inntegnede skrentene, noe som var en utfordring i et urolig terreng.
De resterende postene i løypa bød også på mange artige utfordringer. Den 11. posten måtte dessverre strykes etter at den i en periode lå på bakken, etter at den hadde ramlet ned og sklidd et stykke nedover lia, slik at den lå et annet sted enn der den opprinnelig hang.

Etter selve løype var det klart for to tidsposter. Disse ble gjennomført etter temp-o metoden. Det vil si at man først fikk pekt ut 6 skjermer, for deretter å få tildelt to kartplater med hver sin oppgave. Man svarer så fortløpende på de to oppgavene. Tiden startes i det man får kartplatene, og stoppes i det man har avgitt det siste svaret. Dermed får man ingen pause mellom de to tidspostene. Dette fungerte meget bra i dag.

Dagens konkurranse ble vunnet av regjerende verdensmester på langdistanse Olav Lundanes, Halden SK. Han var en av 5 utøvere som hadde alle postene rette, pluss at han var den som var raskest på de to tidspostene. Ingen er i tvil om at Olav er en meget god o-løper, men å gå av med seieren i sin første pre-o konkurranse er likevel meget sterkt, med tanke på hvilket sterkt felt han hadde med å gjøre i dag. Vi gratulerer Olav med seieren, og håper han stiller opp i flere pre-o konkurranser. På andre plass kom Lennart Wahlgren, Rehns BK, og på tredje Andreas Johansson, IFK Göteborg.

I A-klassen stille Nydalen Skiklubb med 15 yngre utøvere som hadde lyst til å prøve seg på pre-o. Disse fikk i dag virkelig prøve seg på ei skikkelig løype, og fikk en tøff start med to tidsposter. Vi håper at disse fikk en fin tur på Fredriksten festning, og får lyst til å prøve seg på flere pre-o konkurranse. Fra løypa ble det registrert at det var flere av disse utøverene som syntes at postene var krevende. A-løype ble vunnet av Liv Horntvedt, Lia, foran Eldrid Sandvoll Ask, Lierbygda O-lag.
Eldrid Sandvoll Ask (t.v.) og Liv Horntvedt ble de to beste i A-klasse
Her er resultatlistene for A-klassen og Eliten-klassen.

Norwegian spring fortsetter i dag med konkurranse fra Grålum skole i Sarpsborg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Looks really nice! Results, maps, terrain.. couldn't be better!

Martin you made a big step forward in norwegian national competitions -> top quality!

Martin sa...

Omtale hos NOF

http://www.orientering.no/nyheter/Sider/Fikk%20mersmak%20etter%20seier%20i%20Pre-o%20debuten.aspx

Martin sa...

Løsningskart også for A-løypa her:

http://dl.dropbox.com/u/14588107/Kart/2011_Norge/110402_HaldenSK_A_losning.jpg