søndag 3. juli 2011

Sälen, 3+3, lørdag og søndag

Denne uken har den tradisjonelle 3+3 uken i Sälen funnet sted. 3+3 er et flott trenings- og konkurranse konsept som Malungs OKSkogsmårdarna arrangerer hvert år den første uken i juli, hvor de tilbyr noen treningsløyper og 3 konkurranser (fredag – søndag) for både vanlig fot orientering og preo. Mange preo-utøvere hadde lagt hele denne uken til fjellene ved Sälen, men redaksjon i preoliten deltok kun på de to avsluttene konkurransene lørdag og søndag. For omtale av tirsdagens og fredagens konkurranser, se bloggen til PRE-Ole.

Lørdag var det tempo som stod på programmet, med startsted Högfjällshotellet. I tempo konkurransen var det kun en klasse, og løypa gikk oppover langs Küngsleden. Her ble vi møtt av et noe ganske uvanlig tempo terreng, som i all hovedsak bestod at kurvelesning. Dette ble meget utfordrene når man skulle sitte rolig i en stol, og samtidig raskest mulig skulle løse fem oppgaver med muligheten for falske poster. En av utfordringene var også å finne ut hvor man satt langs veien, ettersom det var ganske få klare holdepunkter i det åpne landskapet. Totalt var det 4 stasjoner med 5 oppgaver per stasjon.

Den som greide disse utfordringene best var Lennart Wahlgren, som med kun med to feil gikk av med en klar seier. Han hadde en svartid på 149 sekunder på de 4 stasjonene, og med en tidsstraff på 30 sekunder per feil, fikk han en sluttid på 209 sekunder. Dette var hele 46 sekunder foran Lars Jakob Waaler som ble nummer to, med 4 feil. Nummer tre ble Erik Stålnacke med 281 sekunder. Generelt ble det mye bomming også på denne tempo konkurransen, noe som kan tyde på at postene i tempo, ofte er litt i vanskeligste laget når man skal svare fort.

Fullstendig resultatliste og løsningskart er å finne i kart-og resultatarkivet.

Søndag var det klart for en vanlig preo løype fra Tandådalen-Pulsen. Løypene gikk i dag på nordøstsiden av RV. 71. Starten gikk meget effektivt unna selv om både A- og E-klassen startet med tidsposter. Det var de samme skjermene som ble benyttet som tidsposter for begge klassene, men ulik oppstillingsplasser, gjorde at begge klassene kunne løse tidspostene samtidig. Etter tidspostene fikk vi servert ei ganske kompakt løype på 1,2 kilometer, som gikk i hyttefeltet Gusjösätern. Det var ei skikkelig kartlesningsløype, hvor samtlige poster var lagt på brune detaljer. De to postene som bød på størst problemer i dag var nok 5. og 13. post. På 5. post hang skjermene for høyt opp i lia, men ettersom vi ikke kun gå oppover veien ved siden av  5. post, var dette vanskelig å avgjøre fra veikrysset. Det var også vanskelig å finne den nesa hvor skjermen skulle henge. Utfordringen ved 13. post var rett og slett å avgjøre hva som var rett kolle og hvor avgrensningen av denne gikk, noe som var en utfordring på såpass stor avstand.

Spennende kartlesning
To personer hadde alle svarene rett. Det var Jens Andersson og William Rex, og raskest av de to på tidspost var Jens, som slo William med 4 sekunder, hhv. 20 og 24 sekunder. Nummer tre ble Marit Wiksell med en feil og 10 sekunder på tidspostene, noe som var dagens raskeste svartid. Beste nordmann ble Geir Myhr Øien på en 6. plass med to feil, og 16 sekunder.
I A-klassen ble det norsk seier ved Liv Horntvedt, foran Rolf Grälls og Roland Ekelöf.

Kart- og resultater er å finne i arkivet.

Neste år et det varslet at det ikke blir noe preo i forbindelse med 3+3. Noe vi synes er meget synd, men vi håper Torbjørn Lentz, med flere, inviterer oss til Sälen igjen ved en senere anledning. Etter dagens konkurranse ble det svenske laget til WTOC i Frankrike i august tatt ut. Svenskene er regjerende mestere i både open og paralympics klassen, og har dermed muligheten til å ha med fire utøvere i hver av disse klassene i årets WTOC.

Det svenske WTOC laget ble som følger:
Paralympic: Ola Jansson (regjerende mester), Inga Gunnarsson, Rolf Karlsson og Michael Johansson.
Open: Stig Gerdtman (regjerende mester), Martin Fredholm, Lennart Wahlgren og Marit Wiksell.
Team Sweden WTOC 2011: Foran f.v.: Martin, Lennart, Marit. Bak f.v.: Michael, Rolf, Inga, Ola. Stig var ikke til stedet når bildet ble tatt.Svenskene har et meget sterkt lag i WTOC, med både regjerende mestere og tidligere verdensmestere på laget. Mer om den svenske WTOC troppen kan man lese her.

1 kommentar:

Geir sa...

Kartene fra tempo konkurransen er nå lagt til i kart- og resultatarkivet.