mandag 18. juli 2011

12 nasjoner til O-ringen Pre-O

På søndag starter årets utgave av O-ringen, sommerløpet som tidligere gikk under navnet ”5-dagers”. I år er arrangementet lagt til Mohed i Hälsingland, og selve o-campen er lagt til Moheds flyplass. O-campen har også vært lagt til denne flyplassen tidligere, første gang i 1981, og sist så sent som i 2006.

O-ringen ble arrangert første gang i 1965, og har de senere årene blitt utvidet med en del andre ”o-grener” i tillegg til tradisjonell fot orientering. Pre-o er en av grenene som har vært med i O-ringen en del år nå, men vi finner også grener som MTB-o og ulike multi-sport konkurranser som enten er å finne i årets arrangement, eller som har vært med de siste årene.

Under årets utgave av O-ringen er det tidligere verdensmester i paralymipic klassen, Lennart Wahlgren som er løypelegger for alle fem konkurransene. Lennart var også løypelegger under fjorårets ETOC som gikk i Bollnäs. Under ETOC fikk vi servert løyper som bestod av veldig artig kartlesning, i et veldig detaljrikt terreng. Ettersom O-ringen i år går i samme område av Sverige bør mulighetene være store for at vi kan få mye av den sammen typen terreng og løyper.
I årets første utgave av O-Ringentidningen var det et intervju med Lennart, hvor man blant annet får et innblikk i hvordan han tenker i forbindelse med løypeleggingen. Les intervjuet her.

Kart og resultater fra fjorårets ETOC og O-ringen er å finne i kart- og resultatarkivet.

Pre-o utøvere fra til sammen 12 nasjoner er påmeldt til årets utgave av O-ringen. Sverige har naturlig nok flest påmeldte, 65 stk, mens Norge er den nest største nasjonen med 16 utøvere, foran Italia med 9 stykker. Til sammen er det påmeldt 116 personer i de 3 pre-o-klassene, hvor elite klassen er den største med hele 75 deltakere. Konkurransen i eliten klassen er meget hard med blant annet fjorårs vinneren av O-ringen; Jens Andersson, to regjerende verdensmestere; Stig Gerdtman og Ola Jansson, samt flere vm-uttatte utøvere på startstreken.

Pre E Pre A Pre B SUM
CRO 1 1
CZE 2 2
DAN 4 4
FIN 4 1 5
GBR 1 1
GER 1 1
ITA 9 9
JPN 2 2
LTU 3 3
NOR 11 5 16
RUS 7 7
SWE 30 30 5 65
SUM 75 36 5 116
  
Noen nyttige linker i forbindelse med O-ringen pre-o: 
Startlister etappe 1: Elite A B
Startlister etappe 2: Elite A B
Startlister etappe 3: Elite A B
Startlister etappe 4 og 5 vil bli offentliggjort kvelden før konkurransen, ettersom starten her foregår som omvendt jaktstart.

PM etappe 5

O-ringen Pre-o

1 kommentar:

Martin sa...

Totalt 125 poeng å kjempe om! Dette blir moro! Hvor mange poeng har vinneren? Min tips er 122.