onsdag 27. juli 2011

O-ringen, etappe 3

Dagens tredje etappe av O-ringen Pre-o fant sted i Voxna, 75km vest for O-campen. Her hadde arrangøren lagt ei løype som bestod av to del. Den første del var på 900 meter og hadde 12 poster. Etter å ha gjennomført første del var det klart for et lengre gå strekk, før vi fikk 3 tidsposter som skulle løses. Deretter var det hele 1,9 kilometer å gå fra tidspostene, til starten for den siste delen av løypa, som var på bare 300 meter og bestod av 8 poster.

Dagens løype var en ren kurvelesningsløype hvor det gjaldt å plassere de brune strekene på kartet i terrenget. Som på de tidligere etappene av O-ringene ble det også i dag bommet en god del på tidspostene, men det var også andre poster som skapte en del hodebry. Det var nok spesielt 17. posten som mange ikke ”tok sjansen på” å falske. Dette var en post som ikke hang så veldig mange meterne feil i forhold til avstanden den skulle bedømmes ut i fra.

Lauri hadde kun 6 sekunder på dagens tidsposter
Vinneren av elite-klassen under dagens etappe ble Lauri Kontkanen med samtlige 23 poster korrekt, og uttrolige 6 sekunder på de tre tidspostene. Dette er en ekstremt god tid, og var med dette mye raskere enn noen andre på tidspostene i dag. Nummer to ble Robert Jakobsson, også han med alle rett, men med 17 sekunder. Beste normann ble Lars Jakob Waaler med en feil, og 14 sekunder på tidspostene, noe som gav han en 7. plass på dagens etappe. Det var totalt fem stykker som hadde ”fullt hus”, mens det var tre normenn som hadde en feil, disse var i tillegg til Lars Jakob, Geir Myhr Øien og Ole-Johan Waaler på henholdsvis 11. og 12. plass.

Sammenlagt etter tre etapper leder Stig Gerdtman elite-klasse, som eneste person med samtlige svar korrekt så langt under O-ringen.

I A-klassen ble det seier til Arne Gustafson med alle rett, mens beste normann ble Martin Aarholt Waaler på en fjerde plass, med en feil. Etter tre etapper leder Sven Arne Andersson A-klasse, ett poeng foran Martin på andre plass.

Starten på fjerde etappe vil foregå som omvendt jaktstart. Det vil si at lederen av de respektive klassene vil starte sist i morgen. Den fjerde etappe vil gå i det samme området som dagens etappe.

Kart- og resultater er å finne i arkivet.

Ingen kommentarer: