tirsdag 25. oktober 2011

Avslutning i Elitserien

Forrige helg ble den siste konkurransen i den svenske Elitserien avholdt i Stenungsund. Det var jevnt foran den siste konkurransen på søndag og det var fire mann som kunne ta hjem sammenlagtseieren. Som "oppvarming" arrangerte Kungälvs OK to konkurranser på lørdagen, en ordinær løype i dagslys og en nattkonkurranse på kvelden.

På dagkonkurransen gikk seieren til Erik Lundkvist, neste års løypelegger i EM. Han hadde alle de 18+3 postene riktig og besvarte tidspostene på 28 sekunder. Med det vant han 5 sekunder foran Robert Jakobsson. Martin Jullum ble nummer tre med en feil og 23 sekunder.

Litt senere på kvelden var det altså på med hodelyktene. Denne konkurransen ble vunnet av Jens Andersson, som hadde alle postene riktig, og besvarte to tidsposter som veldig mange bommet på på 55 sekunder. Nummer to ble Martin Jullum, også med alle rett men med 17 sekunder lengre svartid, mens tredjeplassen gikk til William Rex, ytterligere 18 sekunder bak. Disse var de tre eneste med alle riktig.


Post 1, Elitserien del 5.
Så kom søndagen. Det var nok mye nerver blant de fire som hadde mulighet til å ta sammenlagtseieren, noe som kan illustreres ved at leder Lennart Wahlgren brukte over 20 minutter på første post i tillegg til at han til slutt stemplet i feil rute på denne oppgaven.
Det var en god, og variert løype med krevende kartlesing som løypelegger Roger Johansson med kontrollør Bo Sandström hadde fått til. Tidspostene var plassert etter målgang og som tidligere i helgen ble disse svært avgjørende.Ingen av de fire som hadde mulighet til å ta hjem seieren gjorde det veldig godt denne dagen (selv om Martin Fredholm kun var en tidspostbom fra å vinne det hele), og dermed gikk serien til Lennart Wahlgren som ledet før helgen og som for anledningen slo til med en 27. plass. "Jag känner mig som en riktig vinnare idag", uttalte Elitserievinneren til den ventende pressen.En fornøyd Lennart får streng beskjed av Owe om å ikke bruke premiepengene på bare tull.


Kart og resultater fra helgens konkurransen finnes i kartarkivet.

Dette markerte for de aller fleste avslutningen av sesongen for i år. Svenske har dog en helg igjen i Uppland, der Geir Myhr Øien er utsendt for å sette svenskene på plass.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkade riktigt krävande från början till slut, när jag tittade kartan. Jag undrade om kartans kvalité verkligen gav möjligheten att lösa dessa uppgifter! Resultat visar "med all önskad tydlighet" att så var fallet, två Rex med fullt hus.
Det var några definitioner, till vilka ni kan finna "bättre" om IOF:s def.häfte eller Glines! Gratulerar banläggare mm. Kari

Martin sa...

Helt enig i at det var krevende løyper som samtidig også var løsbare.

Hvilke postbeskrivelser mener du burde sett annerledes ut?

Anonym sa...

Kontroll 6 och 12 "övre" är onödig. Det är frågan om samma sänka och "övre delen" räcker.