tirsdag 25. oktober 2011

Avslutning i Elitserien

Forrige helg ble den siste konkurransen i den svenske Elitserien avholdt i Stenungsund. Det var jevnt foran den siste konkurransen på søndag og det var fire mann som kunne ta hjem sammenlagtseieren. Som "oppvarming" arrangerte Kungälvs OK to konkurranser på lørdagen, en ordinær løype i dagslys og en nattkonkurranse på kvelden.

På dagkonkurransen gikk seieren til Erik Lundkvist, neste års løypelegger i EM. Han hadde alle de 18+3 postene riktig og besvarte tidspostene på 28 sekunder. Med det vant han 5 sekunder foran Robert Jakobsson. Martin Jullum ble nummer tre med en feil og 23 sekunder.

Litt senere på kvelden var det altså på med hodelyktene. Denne konkurransen ble vunnet av Jens Andersson, som hadde alle postene riktig, og besvarte to tidsposter som veldig mange bommet på på 55 sekunder. Nummer to ble Martin Jullum, også med alle rett men med 17 sekunder lengre svartid, mens tredjeplassen gikk til William Rex, ytterligere 18 sekunder bak. Disse var de tre eneste med alle riktig.


Post 1, Elitserien del 5.
Så kom søndagen. Det var nok mye nerver blant de fire som hadde mulighet til å ta sammenlagtseieren, noe som kan illustreres ved at leder Lennart Wahlgren brukte over 20 minutter på første post i tillegg til at han til slutt stemplet i feil rute på denne oppgaven.
Det var en god, og variert løype med krevende kartlesing som løypelegger Roger Johansson med kontrollør Bo Sandström hadde fått til. Tidspostene var plassert etter målgang og som tidligere i helgen ble disse svært avgjørende.Ingen av de fire som hadde mulighet til å ta hjem seieren gjorde det veldig godt denne dagen (selv om Martin Fredholm kun var en tidspostbom fra å vinne det hele), og dermed gikk serien til Lennart Wahlgren som ledet før helgen og som for anledningen slo til med en 27. plass. "Jag känner mig som en riktig vinnare idag", uttalte Elitserievinneren til den ventende pressen.En fornøyd Lennart får streng beskjed av Owe om å ikke bruke premiepengene på bare tull.


Kart og resultater fra helgens konkurransen finnes i kartarkivet.

Dette markerte for de aller fleste avslutningen av sesongen for i år. Svenske har dog en helg igjen i Uppland, der Geir Myhr Øien er utsendt for å sette svenskene på plass.


lørdag 22. oktober 2011

Preoliten på Twitter

Nå er det også mulig å følge @preoliten på Twitter. Intensjonen med våres Twitter-konto er at vi på en rask og enkel måte kan formidle små og store hendelser fra Pre-o/Trail-o verden ut til våre lesere.

Det er ikke alltid like enkelt å få oppdatert bloggen med reportasjer fra alle konkurranser så raskt som vi i utgangspunkt hadde ønsket. Derfor har vi intensjoner om oppdatere @preoliten med korte meldinger fra de konkurransene vi deltar på. Vi ser for oss at slike oppdateringer typisk kan være resultater og lignende.

Du finner de siste tweetene fra @preoliten i høyremargen på denne bloggen, eller du kan lese alle meldingene på http://twitter.com/preoliten

tirsdag 4. oktober 2011

Intervju med Martin Jullum på trailo.it

Den italienske hjemmesiden for trail-o, trailo.it, presenterte rett i etterkant av VM et intervju med den ferske verdensmesteren i paralympic klassen, Dmitry Kucherenko fra Russland. De har også tidligere hatt intervjuer med andre pre-o utøvere, slik som Marit Wiksell fra Sverige.

I dag presenterte trailo.it et lengre intervju med Martin Jullum der han blant annet forteller litt om det å være en del av en stor o-klubb som Halden SK, hvordan det gikk i årets WTOC og hvordan har forberedte seg til denne konkurransen, og andre preo relaterte ting.

Les intervjuet med Martin her.

IOF presenterer hver måned et intervju med ny utøver, og athlete of the Month, october 2011, er årets verdensmester i Trail-o, åpen klasse, Lauri Kontkanen, fra Finland. 
Les intervjuet her.