mandag 2. mai 2016

Den norske pre-o-sesongen snødd i gang

Med et par plussgrader og nedbør som vekslet mellom sludd og snø ble det lørdag en brutal start på sesongen for de norske pre-o-utøverne. Siden konkurransen i Lier gikk i et urbant område som hovedsakelig bestod av bebyggelse (les: for å gi utøverne en real utfordring) var løypelengden i eliteklassen i tillegg på rekordlange 3.6km  -- som med 24 poster gav en maksimaltid på hele 3 timer.
Lierbygda o-lag stod for arrangementet, men grunnet sykdom hos pre-o-general A Arne Ask, hadde imidlertid pre-o-general B Knut Ovesen steppet inn i siste liten, tatt over alt løypeleggingen og således reddet hele arrangementet. Tiden var svært begrenset og konkurranseområdet var ei heller det enkleste å håndtere. En slik nødjobb kan jeg neppe se for meg at noen andre hadde vært villige til å ta. Det står det stor respekt av. Tusen hjertelig takk!

Resultatmessig var det i eliteklassen Kjell Ingvaldsen som taklet vær- og løypeforhold best. På de 23 tellende oppgavene (post 24 ble strøket grunnet en manglende skjerm) scoret Kjell 19 poeng, sammen med Torbjörn Lentz, men førstnevnte prikket inn begge tidspostene og tok dermed seieren. Martin Aarholt Waaler var best av de på 18 poeng og tok dermed 3.plassen. I A-klassen vant Margareta Stålnacke, mens seieren i B-klassen gikk til Aase Ingvaldsen.

På søndagen stod tempo for tur, da i noe hyggeligere værlag, uten snø i luften og på bakken. Det det ikke var noen/få påmeldinger i øvrige klasser, ble konkurransen arrangert med kun eliteklasse. Konkurransen gikk inne på et skoleområde, godt egnet for tempo med god oversikt og klare, identifiserbare detaljer. Her var 25 oppgaver fordelt på 5 stasjoner, denne dagen med Arne Ask som løypelegger.

Sondre Ruud Bråten viste, ikke overraskende, at VM-bronsen ikke var et blaff og tok seieren med kun 1 feil og totalt 152 sekunder i svartid+tilleggstid. Martin Jullum fulgte på 2. plass med to feil og totalt 194 sekunder, mens Lars J. Waaler tok 3. plassen med 3 feil og 207 sekunder.

Takk til arrangørklubb Lierbygda o-lag, og Arne Ask og Knut Ovesen for solid innsats.
Kart og resultater finnes som vanlig i arkivet.


Sondre happy med å røve til seg to flasker med eplemost i premie på søndags tempo

Løypeleggeren for vinneren av årets pre-o-post 2015 her på bloggen,
Widar Taxth Løland, ble også hedret.

Ingen kommentarer: