tirsdag 23. august 2016

VM gull til Lars Jakob

VM gull i TempO til Lars Jakob
Foto: Marianne Dæhli
Etter dagens TempO kunne endelig Lars Jakob Waaler fra Porsgrunn o-lag, og Norge, ta steget helt på toppen av seierspallen. Lars Jakob har deltatt i samtlige av de 13 verdensmesterskapene i TrailO (pre-o) som har blitt arrangert, men har aldri tidligere vært på pallen individuelt. Etter å ha kommet på den sure fjerde plassen under fjorårets VM i Kroatia, ble det endelig en individuell VM medalje på Lars Jakob, og det av beste valør.

Dagens TempO ble innledet med en kvalifisering hvor deltakerne var delt inn i to heat, hvor de 18 beste fra hvert av heatene gikk videre til finalen senere på dagen. Lars Jakob var med i rødt heat, som forøvrig ble vunnet av TempO verdensmesteren fra 2014, Martin Jullum. Lars Jakob hadde derimot ikke helt klaff i kvalifiseringen, og endte til slutt på en 17. plass. Akkurat nok til å kvalifisere seg til finalen. Samtlige fire norske kvalifiserte seg for finalen, og i tillegg til at Martin vant rødt heat, vant Sondre Ruud Bråten blått heat. I dette heatet kom Sigurd Dæhli på en sikker 7. plass.

Startlisten i finalen settes opp med bakgrunn i resultatene fra kvalifiseringen, noe som gjorde at Lars Jakob var en av de først startende. Lars Jakob gjennomført en meget god finale runde, og gikk rett i tett. Med en så tidlig start ble det en lang og nervepirrende venteperiode før Lars Jakob endelig kunne strekke hendene i vært som verdensmester i TempO. Sølvet gikk til Marit Wiksell, Sverige og bronsen til Pinja Mäkinen, Finland. Øvrige norske plasseringen ble som følger: Sondre Ruud Bråten på 13. plass, Sigurd Dæhli på 21. plass og Martin Jullum på en noe overraskende 24. plass.
Topp fire i dagens TempO øvelse
Foto: Marianne Dæhli

Vi gratulerer Lars Jakob Waaler så mye med VM gullet!

I morgen fortsetter VM med første dag av den tradisjonelle PreO konkurransen. Følg oppdatering fra VM på arrangørens hjemmeside.

Resultater:
TempO finale
TempO kvalifisering, rødt heat
TempO kvalifisering, blått heat

Ingen kommentarer: