lørdag 24. august 2019

NM gull til Sondre og Geir

Søndag 18. august arrangerte Modum o-lag NM i presisjonsorientering. I løpet av noen hektiske timer ble både årets norgesmester i tradisjonell PreO og TempO kåret.

Løpsleder og løypelegger Leif Eriksson hadde sammen med Arno og Marita Lilja Grønhovd lagt løypene kun et steinkast fra stuedøra. Kartet, Myrbråten, var pre-o revidert for anledningen, slik at konkurransekartet hadde fått 2 meters ekvidistanse.

Post 25, mellom høydepunkt
Dagen startet med tradisjonell PreO, og det første som måtte de 34 deltakerne var en tidspost med ikke mindre enn 5 oppgaver. Det kan høres enkelt ut med 5 oppgaver på 6 skjermer uten muligheten for falske, men var det mange som fikk erfare at så ikke er tilfellet. Etter gjennomført tidspost bare det rett ut i ei lang PreO løype på 2,3 km med 30 poster og en makstid på hele 2 timer og 40 minutter. De to første postene var to skikkelig langdistanse poster (400 meter) som gjorde at deltakerne fikk testet dybde-synet. Forøvrig var postene stort sett på normale avstander fra veien. Postene var hovedsakelig kartlesningsposter, men også med innslag av noen bedømningsposter. Post 7 måtte dessverre strykes på grunn av en teknisk feil.

Den som greide PreO løypa best var Geir Myhr Øien, som tok NM gull med 26 poeng og 39 sekunder. Sølvet gikk til Sigurd Dæhli (25p, 36 sek) og bronsen til Lars Jakob Waaler (25p, 89 sek). I årets NM deltok også noen utenlandske gjester og i den totale konkurranse ble Juan Pedro Valente, Imperdible (Spania), beste gjest med 26 poeng og 124 sekunder.
Premie vinnerne i NM PreO 2019
Foto: Lone Brochman, NOF
Etter at PreO konkurransen var avsluttet ble det en kort pause før det bar løs på dagens andre konkurranse - NM TempO. TempO konkurransen bestod av 6 stasjoner med 5 oppgaver på hver stasjon. Leif hadde lagt varierte TempO stasjoner, hvor enkelte stasjoner hadde skjermene på laaaang avstand, mens andre på relativt kort avstand. Spesielt på stasjon 2 var skjermene veldig langt unna, så her var det nok enkelte av utøverne som hadde problemer med å se skjermene og terrenget.

NM gull og sølv til Geir
Best av de 30 deltakerne i TempO NM ble Sondre Ruud Bråten som dermed tok gullet med 25 sekunder for Lars Jakob Waaler og Geir Myhr Øien som dermed delte sølv-medaljen. Beste utenlandske gjest i TempO ble Erik Stålnacke som var 43 sekunder bak Lars Jakob og Geir.

For komplette resultater fra NM PreO og TempO se under. For TempO konkurranse har Libor Forst bistått med å lage detaljerte resultatlister for hver av TempO stasjonene. Takk til Libor for at vi kunne bruke ANT (tidtaker-app) og hjelpene med de detaljerte resultatlistene.

Takk til Modum for et vel gjennomført NM. Vi håper å bli invitert til Modum på pre-o også ved en senere anledning.
Arrangørene fikk overrakt diplom som takk for innsatsen fra presidenten i
Norges orienteringsforbund, Astrid Waaler Kaas
Foto: Lone Brochman, NOF

NM PreO:
Siste del av PreO løypa

Kart
Løsningskart
Resultater

NM TempO:
Resultater NM
Resultater alle
Resultater alle, detaljerte
Resultater per stasjon

Ingen kommentarer: