tirsdag 23. juni 2020

Sesongstart

Pallen sammenlagt etter to TempO konkurranser i Vikersund
Årets pre-o sesong har som alt annet blitt påvirket av Korona-pandemien som har preget Norge og resten av verden i år. Det vil si at alle konkurranser som var planlagt i april/mai har blitt avlyst eller flyttet. Tilsvarende har også vært tilfellet med alle internasjonale konkurranser, slik som ETOC, ECTO og WRE.

Søndag 21. juni var det derimot endelig klart for nasjonal sesongpremiere, da Modum o-lag inviterte til dobbel TempO i Vikersund. Modum hadde lagt ned en stor jobb i løypene og kunne tilby 2 x 6 stasjoner, med 5 oppgaver på hver stasjon i Elite-klassen og 4 oppgaver i A-klassen.

Vi spurte løpsleder Leif Eriksson om en kort oppsummering av arrangementet. Leif kan berette følgende om arrangementet:
Av tradisjon har Lierbygda arrangert dobbel TempO. De ønsket ikke å arrangere i år så Modum overtok stafettpinnen. Vi har flere gode sprintkart og bestemte oss for samlingsplass sentralt i Vikersund. Første runden gikk i urban terreng i gatene i Vikersund, mens andre del fikk skogspreg da vi har et nærområde kallet Øya rett utenfor sentrum mot Tyrifjorden. Selv om Modum er ferske som arrangører av PreO har vi nå trent opp en gjeng funksjonærer slik at arrangementet kan flyte på uten større problem, dette gjelder spesielt å trene folk til å takle tempostasjoner med padder, og sekretariat. Siden løypeleggerne Marita og Arno Lilja Grønhovd nå har et par år på nakken som utøvere begynner vi å få et bilde av hvor vi bør legge vanskelighetsgraden på stasjonene. Vi har hatt tema variasjon som rettlinje. 13 påmeldte i elite og 3 i A-klassen er litt lite. Men det er bare å jobbe videre med rekruttering. 

Som Leif skriver var det kun 16 påmeldte og 15 startende, et antall som gjerne kunne vært mye høyere. Løypene var spennende og varierte, men dessverre hadde en frodig vår gjort sitt til at sikten ble noe redusert, spesielt under konkurranse 2 som gikk på Øya.

Resultatmessig var Martin Aarholt Waaler, Porsgrunn o-lag, best av de 12 startende i elite-klassen under første TempO konkurranse. Han var 58 sekunder foran Geir Myhr Øien, Ringsaker OK, og 113 sekunder for Lars Jakob Waaler, Porsgrunn o-lag som kom på henholdsvis andre og tredje plass. Under dagens andre TempO konkurranse ble det skifte i toppen, da Geir var 71 sekunder foran Martin, mens på tredje kom Sigurd Dæhli, Løten o-lag.
I A-klassen vant Odd Håkensen, OL Vallset/Stange, begge konkurransene.

Neste pre-o konkurranse i Norge blir NM i Lardal 29.-30. august.

Kart og resultater blir tilgjengelig i arkivet i løpet av noen få dager.

Tusen takk til Modum o-lag for et fint arrangement.

Ingen kommentarer: