mandag 30. mai 2011

O-blinken

Etter å ha jaktet på de riktige skjermene ved Aklangen, sørvest for Hønefoss på lørdag, hadde pre-o utøverne på søndag forflyttet seg til Stridsklev skole i Porsgrunn. Her arrangerte Porsgrunn O-lag O-blinken, med løpsleder og løypelegger Ole-Johan Waaler i spissen, og Kjetil Waaler som teknisk delegert. Det var 32 deltakere som hadde funnet veien til Stridsklev skole denne søndagen, og spesielt gledelig var det å se deltakere under 16 år.

Dagens konkurranse ble innledet med 3 tidsposter. Tidspostene ble idag avviklet etter en ny modell, hvor man først fikk utdelt en Emitbrikke (vanlig løperbrikke i orientering) og et spesiallaget klippekort. Deretter ble man kalt fram til startbukken, hvor man stemplet seg inn i tidspostfeltet samtidig som man fikk utlevert et egent tidspostkart i målestokk 1:2000. Oppgaven var så å løse tre «vanlige poster» så raskt som mulig, før man stemplet seg ut av tidspostområdet. Kort og brikke ble deretter levert for avlesning.
Denne formen å løse tidsposter på fungerte bra, selv om det var en uvant øvelse og man følte at det ble mye fomling inne i tidspostfeltet. Det ble mange gjenstander å holde styr på; Emitbrikke, klippekort, kart, kompass og stifteklemme. Alt dette skulle håndteres kjapt og effektivt, samtidig som man skulle finne og plassere de riktige postene raskest mulig. Tidspostområdet var meget avgrenset, så mobilitetshastigheten hadde lite å si.
Skisse prosedyre tidspostene

Kart tidsposter
Etter gjennomførte tidsposter bare det ut i en 1,5 kilometer lang løype bestående av 20 poster i området rundt Stridsklev skole. Kartet var i målestokk 1:4000, og var tegnet i henhold til sprintnormen. Det var et typisk nærterreng med mye bebyggelse og stier, men mange av postene var lagt på brune terrengdetaljer.
Mitt i løypa kom det ei skikkelig tordenskur, noe som gjorde at man fikk en ufrivillig dusj. Det å holde konsentrasjonen oppe under dette uværet ble en ekstra utfordring.

Det var ingen som greide å få ned alle ''blinkene'' i løypa, men den som var nærmest var Martin Jullum, som kun hadde 2 bom. Martin fikk dermed totalt 21 poeng totalt. Martin var også raskest av samtlige på tidspostene med 75 sekunder og vant konkurransen 2 poeng foran Geir Myhr Øien med 19 poeng, og 79 sekunder. Nummer tre ble Lars Jakob Waaler med det samme antall poeng som Geir, men med ett fattig sekund lengre tid på tidspostene.

A-klassen ble vunnet av Gro Kristin Haug, med 17 poeng og 213 sekunder. B-klassen ble vunnet av Kristoffer Omdal, med alle rett og  9 poeng.

Takk til løpsleder og løypelegger Ole-Johan Waaler, og resten av Porsgrunn O-lag for helgens arrangement.

Linker:
Resultater
Kart
Tidsposter

Ingen kommentarer: