lørdag 28. mai 2011

Pre-O Aklangen

Fossekallen IL arrangerte i dag den fjerde delkonkurransen i årets norgescup fra Aklangen litt sørvest for Hønefoss. Aklangen er et ikke ukjent terreng for o-løpere, men det er første gang det har blitt arrangert pre-o i disse traktene. Terrenget var veldig åpent og fint, og samlingsplass var lagt til idylliske Aklangen.

Dagens elite løype var på 1,8 km og bestod av 16 poster, pluss 2 tidsposter. Kartet var et ordinært o-kart i målestokk 1:5000 med 5 meters ekvidistanse, noe som dessverre gjorde at kartet ble litt grovt i forhold til hva vi er vant til i pre-o. Det som kanskje var mest merkbart med kartet, var at kurvebildet var veldig generalisert i forhold til hva moderne laserkurver er, d.v.s. at kurvene var veldig avrundet i kantene.
Kart elite løypa
Det var totalt 16 startene i eliteklassen, og best ble Lars Jakob Waaler med 17 poeng og 14 sekunder, foran Jan Erik Haug med 16 poeng og 117 sekunder, mens Ole Arnt Skaaraas ble nummer tre med 15 poeng og 12 sekunder.
Vinner av A-klassen ble Grete Skaaraas, mens B-klassen ble vunnet av Aase Ingvaldsen.

Dagens premievinnere fra venstre: Aase Ingvaldsen, Grete Skaaraas, Ola Arnt Skaaraas, Jan Erik Haug og Lars Jakob Waaler.
Takk til Fossenkallen IL for arrangementet. Vi pre-o utøvere er avhengige av at klubber er villige til å ta på seg pre-o arrangement, så vi håper at Fossekallen IL har lyst til å arrangere flere pre-o konkurranser.