tirsdag 17. mai 2011

Pre-O søndag på Tranby

Når Lierbygda O-lag på søndag inviterte til den tredje konkurransen i årets norgescup, så det ut til at været fortsatte omtrent der det slapp under sist norgescup konkurranse på Grålum. Det ble en ganske kald og våt søndag på Tranby, men heldigvis slapp vi tåka denne gangen. Selv om sola så vidt greide å stikke igjennom ved et par anledninger, var det ikke mye som minnet om det flotte vårværet vi har hatt på Østlandet de siste ukene. Vi får håpe Lierbygda er heldigere med været neste gang de skal arrangere Pre-O (under Pre-O-NM sist høst var heller ikke været på arrangørens side).

Så over til det sportslige. Lierbygda, med Arne Ask som løypelegger, hadde lagt ei meget kompakt løype på kun 950 meter med utgangspunkt i Kraft friluftspark. Den korte løypelengden, og 18. poster, gjorde at makstiden kun ble 80 minutter (skulle egentlig vært 84 min), noe som er en del mindre enn vanlig. Etter å ha vært på JK med en makstid på 168 min, ble derfor overgangen til søndagens løype med en makstid på kun 80 min stor. For undertegnede gjorde dårlig tidsdisponering at de siste postene fikk lite oppmerksomhet. Ofte er makstidene lange slik at vi som er "lette til beins" har god tid på postene, men når løypelengden blir kort som på søndag, får også vi god trening på å være effektive med postarbeidet. Derfor er det bra vi har noen slike løyper.
Kart, Elite-løypa
Tidspost 1 til venstre og 2 til høyre 

Kartet som ble bruket var et utsnitt av "Storemyr" i 1:10 000, fra 2007, som var forstørret til 1:5 000 og kun noe revidert for hånd. Dette gjorde at kartet var noe grovt. Dette fikk vi en følelse med allerede på de første postene, men det var noe vi var forberedt på, så det var bare å løse postene deretter. Uten å kjenne de detaljerte resultatene, så er det noe usikkert hvilke poster som skapte de størst utfordringene, men mye tyder på at 13. og 15. post var to poster som mange bommet på.
8. post, her var C-skjermen riktig svar.
12. post, her var C-skjermen riktig svar
15. post, her var B-skjermen riktig svar

Den som greide seg best gjennom løypa var Martin Jullum med 4 feil, det samme antall feil som Lars Jakob Waaler, men Martin hadde 5 sekunder bedre tid på de to tidspostene. På tredje plass kom Geir Myhr Øien med 5 feil, mens på fjerde plass kom Martin Aarholt Waaler som var raskest av de med 6 feil.

Etter den ordinære Pre-O konkurransen hadde egentlig Lierbygda planer om å arrangere en Temp-O konkurranse, men den ble nedgradert til en ren trening. Temp-O treningen ble gjennomført ved Hennummarka skole, og bestod av 3 stasjoner med 5 oppgaver per stasjon. Hver stasjon hadde 5 skjermer, og i tillegg var det mulighet for falske poster. Ettersom dette kun ble trening, ble det aldri notert ned noen resultater, så noen resultatliste eksiterer dermed ikke. En kort oppsummering deltakerne imellom tydet på at Geir Myhr Øien gjorde det best med en feil og tider blant de raskeste.
Bilde fra stasjon 1: Her ser vi de fem skjermene. E-skjermen kan skimtes til høyre for målet inne i skogen.
Bilde fra stasjon 2: Her ser vi de fem skjermene.
Bilde fra stasjon 3: Bilde til venstre viser skjermene A til D, mens bilde til høyre viser skjermene C-E. Trykk på bildene for å få større bilder.

Kartene fra de tre Temp-O-stasjonene finner du her: stasjon 1, stasjon 2 og stasjon 3.

Takk til Eldrid og Arne for søndagens arrangement. Vi får håpe dere er heldigere med vær neste gang vi kommer til Lierbygda!

3 kommentarer:

Ole Arnt sa...

Håper at arrangøren legger ut en detaljert resultatliste snart. Hadde vært spesielt interessant å få studert stemplingsmatrisen denne gangen.
Ellers; en fin preo-trase, litt for grovt kart, men det blir likt for alle.

Martin sa...

Ja, det hadde vært spennende å se hva folk svarte på søndag. Mistenker lav treffprosent spesielt på 13 og 15, samt at jeg frykter jeg nesten er alene om å ikke falske post 4:)

Geir sa...

Nå er detaljert resultatliste publisert på preo.no, se resultatlista her.
Som vi mistenkte, så var det henholdsvis bare 3 og 4 personer som hadde rett svar på 13. og 15. post.