lørdag 27. august 2011

Nye oppgaver i kjent trasé

Dagens norgescupkonkurranse fra Klevfoss Industrimuseum innledet den norske høstsesongen i preo. Som nevnt i forhåndsomtalen til konkurransen var det OL Vallset/Stange som var arrangør, og de hadde i år valgt å legge konkurransen til den samme traséen som de brukte i fjor.

I tradisjonell orientering er det ikke uvanlig at det samme terrenget benyttes ved flere anledninger, men i preo er ikke dette fullt så vanlig. Selv om vi i år fulgte den samme veien som vi gikk på i fjor, hadde dette relativt liten betydning for årets oppgaveløsning. Noen kjente seg nok litt igjen i enkelte partier av løypa, og dro muligens en liten fordel av dette, men ettersom poster og skjermer stort sett var plassert på andre steder enn i fjor, måtte man uansett lese inn hele terrenget på nytt.

Dagens elite-løype var på 1750 meter og bestod av 20 poster. Flere av postene var naturlig nok plassert i nærheten av der vi hadde poster i fjor. En post var til og med på eksakt samme detalj, og det var fjorårets 7. post. Det som derimot skilte årets post fra fjorårets var at mens den i fjor var "falsk", var den i år "god". Selv om denne postdetaljen var gjenbrukt, var det likevel folk som bommet på denne også i år. Ellers virket det ikke som om det var noen bestemte poster i løypa som skapte ekstra store problemer, ettersom feilene så ut til å spre seg ganske godt utover postene. Konkurransen ble avsluttet med to tidsposter like ved industrimuseet.
7. post, 2011
7. post, 2010

Tidspostene
Vinneren av elite-klassen ble i år som i fjor, Lars Jakob Waaler med kun en feil og 10 sekunder. Nummer to ble Martin Jullum også med en feil og 18 sekunder, mens nummer tre ble Geir Myhr Øien med to feil og 31 sekunder.
Vinner av A-klassa ble Gunnar Mæhlen med 12 poeng, et poeng foran Odd Wiik, som var et poeng foran Gro Kr. Haug på tredje. B-klassen ble vunnet av Aase Ingvaldsen.

Kart er tilgjengelig i kart- og resultat arkivet, hvor detaljerte resultatlister vil bli lagt inn så snart disse er klare.

Takk til OL Vallset/Stange for dagens arrangementet.