fredag 9. september 2011

Klart for NM i preo

I morgen braker høstens norske høydepunkt i norsk preo løs i Vombakken i Gjerde almenning. Raumar O-lag er arrangør av arrangementet, som for anledning (og første gang) er lagt inn i NM-uka for orienteringsløperne.

Det er laget et nytt sprintkart til konkurransen, noe som lover godt for løypene. Løypelegger er Egil Sønsterudbråten og Hans Larsen, mens teknisk delegert er veteran Alf Stefferud. Spesielt Egil har jobbet mye med løypene og vi håper og har stor tro på at dette vil bli et meget god arrangement. Fra kartklippene på hjemmesiden til arrangementet ser det ut til å kunne bli mye fin kurvelesing i et flatt terreng. Det blir hele 24 + 3 poeng å kjempe om og med god løypelegging skulle det sikre at den beste utøveren vinner.

Når det gjelder mulige mestere, så er det i hovedsak tre navn som skiller seg ut, Lars Jakob Waaler, Geir Myhr Øien og Martin Jullum. Men som pre-ole skriver på sin blogg, så kan det alltids komme andre å kuppe pokalen. Tor Andreas Andersen, den overraskende NM vinneren for to år siden står på startlista, men har måttet kaste inn håndkleet grunnet sykdom. Kjetil Waaler, som la opp satsinga etter VM i Trondheim i fjor, stiller derimot til start. Som teknisk delegert under Porsgrunns norgescupkonkurranse i vår, og medarrangør av samlinga i Porsgrunn uka før VM har han nok ikke glemt helt hva preo er, og kan derfor bli å regne med når poengene skal summeres opp.

Spennende blir det i hvert fall og alle preo-entusiaster gleder seg nok stort til morgendagen.

Resultater og rapporter kommer trolig på NM-hjemmesida, pre-ole og her på bloggen.

Ingen kommentarer: