lørdag 11. september 2010

NM gull til Lars Jakob

Endelig kan Lars Jakob Waaler legge NM gull til medaljesamlingen. Fra tidligere har han 3 sølv (2006, 2008 og 2009), men i dag kunne han ta steget helt opp på det øverste trinnet av seierspallen. Det var en fornøyd NM-vinner som mottok gullmedaljen og samtidig kunne løfte vandrepokalen over hodet. Vandrepokalen er satt opp av Skogskarens Klubb på Romerike og går over fem år (2009-2013). Frem til 2013 vil pokalen tildeles norgesmesteren, som får beholde den frem til neste NM. I 2013 vil pokalen tilfalle den personen som har oppnådd flest NM-poeng i løpet av fem-års perioden.

Dagens NM løype gikk fra Eggevollen skistadion, og fulgte veien innover mot Eiksetra. NM-løypa bestod av 20 poster og var på 1,3 km. Etter målgang var det klart for to tidsposter. Løypelegger Arne Ask hadde lagt ei variert løype med både vurderings- og kartlesningsposter. Dessverre viste ikke været seg fra sin beste side, med tåke og regn, noe som førte til at den fjerde posten måtte strykes. På grunn av tidvis tett tåke var det ikke alle deltakerne som hadde muligheten til å se den aktuelle skjermen. Hadde løpet startet 3 timer senere, altså etter målgang, hadde det nok vært enda flere poster som måtte strykes. Som man ser av bildet under var det da ikke mulig å se verken skjermene på tredje eller fjerde post.
Heldigvis var ikke tåka like tett under konkurransen som her (3. og 4. post).
12. post
14. post
Det var ingen som greide å prikke inn alle de 21 skjermene, men Lars Jakob var nærmest med 20 rett. Etter han fulgte det tre stykker på 19 poeng, Kjell Ingvaldsen, Martin Jullum og Ole Arnt Skaaraas. De postene som bød på størst utfordring var nok 6. og 15. post, samt 1. tidspost. 6. posten var ekstra utfordrende ettersom det var vanskelig å lokalise steinen som skulle ligge i forkant av søkket. Flere av deltakerne greid ikke å lokalisere steinen (som i følge Kjetil var merket med et rød/hvitt bånd), og endte dermed opp med å falske posten.

Ved 15. post var det vanskelig å få tak i kurvebildet, og en del ble lurt av noe som så ut til å være en rygg i forkant av den rette skjermen, og dermed falsket posten. Kurvelesing i motbakke er generelt mer utfordrende enn når det er flatt eller utforbakke.
NM kartet
Første tidspost i NM klassa
Andre tidspost i NM klassa
Tidsposten i B-klassa
Etter løpet var det felles middag og premieutdeling på Eiksetra. Her fikk vi servert fårikål, og det var visstnok stedets egne lam som stod på menyen.

Topp seks ble som følger:
1. Lars Jakob Waaler
2. Kjell Ingvaldsen
3. Martin Jullum
4. Ole Arnt Skaaraas
5. Geir Myhr Øien
6. Ole-Johan Waaler
Gull til Lars Jakob Waaler (midten), sølv til Kjell Ingvaldsen (til venstre) og bronse til Martin Jullum (til høyre). Foto: Halvar Ingvaldsen

Takk til Arne og Eldrid Ask for et fint NM-arrangement.

1 kommentar:

Geir sa...

Porsgrunn O-lag og Halden SK omtaler NM-resultatene på sine hjemmesider.
Omtale fra NM finnes også på preo.no