lørdag 9. oktober 2010

Pre-o DM i Dalarna

Åpent DM for Dalarna ble i dag arrangert av Ludvika OK i lysløypa på Biskopsnäset. Ettersom det var DM var det kun ei og samme løype (A-løype) for alle. Løypa var på 1,5 km og hadde 15 poster, og to avsluttende tidsposter. Det var bra deltakelse med til sammen 50 stykker på startlista.

Den posten som felte flest var den andre tidsposten. Mange var nok fokusert på å svare raskt på tidspostene og tok seg dermed ikke tid til å lese kart og postbeskrivelse godt nok, og fikk dermed en bom på denne posten. Som man kan se av tidspost kart under, er postbeskrivelsen grop, søndre kant. På tidsposten kunne man tydelig se at A-skjermen satt i ei grop, mens det var C-skjermen som satt på den søndre kanten av gropa. I hyrten og styrten var det dermed mange som svarte A i stedet for C.
Kart DM Dalarna

Kart 1. tidspost
Kart 2. tidspost
En fornøyd DM-vinner Ola Wiksell

Distriktsmester for Dalarna ble Ola Wiksell, Stora Tuna OK, med ”fullt hus” og 10 sekunder på 2 tidsposter. Det holdt til en andre plass i den åpne konkurransen. Raskest av alle var årets vinner av Elitserien, Erik Stålnacke IFK Göteborg, også med alle rette, men med kun 8 sekunder på tidspostene. Nummer tre ble Arne Gustafsson, Länna IF, 17p, 19sek.
7 norske pre-o utøvere hadde tatt turene til Dalarna, og best av disse ble Ole Arnt Skaaraas, OL Vallset/Stange med ”fullt hus” og 33 sekunder på tidspostene. Dette holdt til en 5. plass. Videre ble Martin Jullum, Halden SK, (16p, 13sek), nr. 7 og Lars Jakob Waaler, Porsgrunn O-lag, (16p, 70sek), nr. 9. 5 av 7 normenn hadde feil på den andre tidsposten!
Fullstendige resultatlister vil bli lagt ut på http://eventor.orientering.se/Events/Show/510

Ingen kommentarer: