søndag 10. oktober 2010

Tuna Precisions pre-o

Søndag arrangerte Stora Tuna pre-o fra sin klubbhytte i Skräddarbacken like utenfor Borlänge. Arrangementet bestod kun av en A-løype, men løypene fra to blad Wiksell med fersk DM-vinner Ola Wiksell i spissen, bød på nok av utfordringer. 36 deltakere deltok på konkurransen som startet med en løype på 17 poster og avsluttet med 2 tidsposter.

7 personer hadde alle postene rett og seieren den stakk velkjente Lennart Wahlgren av med, etter å ha gått "fullt" i løypa og smelt til med 6 sekunder på de to tidspostene! Nr 2 ble Erik Lundkvist med samme poengsum og 9 sekunder. Tredjeplassen ble delt mellom Marit Wiksell og Lars-Jakob Waaler som brukte 10 sekunder. Som i går deltok det sju nordmenn på konkurransen. Best av disse var som nevnt Lars-Jakob. Martin Jullum hadde også alt rett, men brukte 17 sekunder på de to tidspostene, hvilket ga en 6. plass. Ole Arnt Skaaraas, Ole-Johan Waaler og Odd Håkonsen kom seg gjennom konkurransen med kun en feil. Sistnevnte Håkonsen har vel hatt alt rett i løypa de siste tre konkurransene, så får han dreis på tidspostene kan han bli en farlig mann neste sesong.

Dagens vinner, her i fin blå overtrekksjakke fra VM i Trondheim.
Postene som felte de fleste denne gangen var, kanskje noe overraskende, første tidspost. (Se kart nedenfor.) Kun 10 personer greide denne posten. I selve løypa var det post 8 og 13 flest bommet på. Post 8 lå i en grop som var vanskelig å se på den lange avstanden. Posten kunne imidlertid løses ved å lese det åpne området rett foran posten. De som bommet på denne mistolket først og fremst plasseringen av dette området. På 13. posten var skjermen plassert på steinen 5m lengre sør-vest. Stikrysset kunne identifiseres ved endel jobbing og endel greide også å finne steinen der skjermen skulle vært.

Dagens løype
1. tidspost (med skjermplasseringer)
2. tidspost (med skjermplasseringer)
Fullstendige resultater finner her.

Vi takker Store Tuna for en flott konkurranse med gode løyper, og håper å komme tilbake også neste år. Dette var etter alt å dømme årets siste konkurranse for de norske presisjonsorienteringsutøverne. Svenske har sesongavslutning med OK Rodhens tradisjonsrike natt-konkurranse.

1 kommentar:

Marit sa...

Det där är inte min morbror!