søndag 19. juni 2011

Huldersprinten – PreO

Fet O-lag arrangerte i dag sitt tradisjonelle o-løp, Huldersprinten, som i år var lagt til ”Skauen” ved Heia industriområde, like øst for Fetsund. I år var preo en integrert del av den tradisjonelle Huldersprinten for fotorientererne. Fet O-lag hadde gjort en god jobb med å integrere preo som en del av det ordinære o-løpet, med felles innbydelse, samlingsplass, utgang til start og felles sted for målgang. Slik integrering er viktig for å gjøre preo mer kjent blant vanlige o-løpere.

Mens gårsdagens løype på Fornebu i all hovedsak gikk i et park/nærmiljø område, var vi i dag tilbake til klassisk norsk skogsterreng. Kartet ”Skauen” har blitt brukt til preo flere ganger tidligere. Selv om preo-løypa gikk i et område i veldig tett tilknyttning til samlingsplass, ble vi preo-utøvere så å si ikke noe forstyrret av fotorientererne, så her hadde preo-løypelegger Kjell Ingvaldsen og fot-o-løypelegger Per Jakob Ølstad gjort en bra koordinering.

Dagens konkurranse startet med 3 tidsposter i elite-klassen. Det var tre forholdsvis greie tidsposter, hvor skjermene var godt spredt utover. Det var nok den andre tidsposten som bød på de største utfordringene, der hvor det var plassert 2 skjermer på den samme nesa. Leste man postbeskrivelsen, og fikk med seg at det var den øvre nesa som var posten, så var det ganske klart at B-skjermen måtte være den rette.
Den andre tidsposten, og markering av de fem skjermplasseringene
Etter tidspostene var det klart for ei 1,4 km lang løype med 19 poster. Ettersom kartet ”Skauen” er et ordinært o-kart som har blitt forstørret til målestokk 1:5000, så blir det naturlig nok litt grovt i forholdt til hva vi har blitt vant til i preo sammenheng. Dette gjorde at en del valgte å falske en del flere poster enn det som var meningen. Ved 2., 3. og 4. post var det stedvis vanskelig å se hvor bekkene gikk, og dermed ble disse postene ekstra vanskelige.

Etter målgang ble det som vanlig noe diskusjon om poster og postplasseringer, og i dag var det spesielt post 7 det var diskusjon rundt. Etter att løypelegger og teknisk delegert, Jan Erik Haug, hadde vært ute å sett på denne posten en gang til ble det bestemt å endre fasiten.

Vinner av eliteklassen ble Geir Myhr Øien som etter endringen av fasiten for post 7 fikk fult hus med 22 poeng. Nummer to ble Arne Ask med 21 poeng, mens det var hele fire stykke som til slutt ente på 20 poeng. Raskest av disse var Martin Jullum med 11 sekunder på de 3 tidspostene, noe som for øvrig var dagens raskeste.

Kartene fra dagens konkurranse er å finne i kart- og resultatarkivet.

Takk til Fet O-lag for dagens arrangement, og den fine måten dere hadde integrert preo inn i det vanlige o-løpet på.

4 kommentarer:

Martin sa...

Hvor er den andre nesa innenfor sirkelen på tidspost 2? :)

Kjell Ingvaldsen sa...

Jeg valgte å tolke den svake utbuktningen på kurven under som en nese, nettopp for å kunne poengtere at det var oppe på den tydelige nesa som gjaldt. Oppgaven ville blitt uklar uten "øverste" i postbeskrivelsen. Men jeg er enig i at den nederste nesa er MEEEEEGET utydelig. :)

MVH
Kjell

Martin sa...

Tjaaa, synes det er å ta litt vel hardt i å kalle det for en nese. Det var vel uansett ingen tvil om hvilken nese det var snakk om :)

Kjell Ingvaldsen sa...

Det er tidspost! Og til tider kan det virke som om det er umulig å gjøre dem for lette :)