søndag 26. juni 2011

Svenskene best i O-festivalen

Selv om det svenske landslaget var på samling i Italia, ble nordmennene satt på plass av svenskene som hadde tatt turen til Nesodden og O-festivalen. Lørdag vant Bosse Sandstrøm med 1 feil, etter at post 2 til slutt ble strøket grunnet skjevheter i kartet. Beste nordmann var Martin Jullum, poenget bak.
Søndag gikk Bernt Gustafsson til topps. Veteranen hadde 1 feil, hvilket også Marianne Gustafsson hadde. Nummer tre og beste nordmann ble Gunnar Olsen med 2 feil.

Arrangementet var integrert i "løpernes" O-festival og var hadde et telt strategisk sentralt plassert på arena. Likevel var det et fåtall som prøvde seg. Jan Kocbach var en av de som stilte til start i den ordinære konkurransen. Han gjorde det habilt med 2 feil på lørdag, men falt litt gjennom når det ble mer teknisk på søndag. Flott å se at orienteringsløpere kommer tilbake å prøver sporten flere ganger.Første del av dagens løype.
Kart nå i kartarkivet, i tillegg til detaljerte resultater.

I det italienske mesterskapet ble det forøvrig også svensk dominans. Stig Gerdtman vant foran Martin Fredholm, Jens Andersson, Marit Wiksell, Erik Stålnacke og Owe Fredholm. Beste italiener trolig nummer 7. Det er liten tvil om at svenskene går til VM med et meget godt mannskap, uansett hvem som blir tatt ut!

2 kommentarer:

Martin sa...

Geir Myhr Øien prioriterte forøvrig "4 Summit Race" denne helgen, og greide 3 av dem og ga seg da koppen sa stopp etter 14 timer - imponerende av en pre-o-utøver! En sliten Geir på toppen av "Flenskampen" kan ses her:
http://www.4summitrace.no/images/2011/mms/geir%20myhr%20%C3%B8ien.jpg.

Mer om monsterkonkurransen finnes på 4summitrace.no

Geir sa...

Svenskene har også skrevet et referat fra O-festivalen som man kan lese her.