torsdag 8. mars 2012

Forbundstinget 2012: NM i TempO - hva venter vi på?

Forbundsstyrets går mot pre-o-utvalgets forslag om innføring av NM i TempO fra i år. Deres forslag medfører at verdensmester kåres før norgesmester - forstå det den som kan! 

Saken om TempO-NM skal opp på forbundstinget kommende helg. Pre-o-utvalgets forslag er altså å innføre NM i tempO fra 2012. Forbundsstyret har behandlet saken, og har kommet fram til at NM i TempO ikke skal innføres før etter at det har blitt arrangert verdensmesterskap i grenen. Siden det første offisielle mesterskapet i TempO avholdes i Finland i 2013, som går i juli, mens NM avholdes på høsten, ender man opp med å kåre den første norgesmesteren etter at verdensmesteren er kåret. Klønete.

Så hva venter vi på? Forbundsstyret mener at deltakelsen er for liten til å rettferdiggjøre et norgesmesterskap i år. For å ha nevnt det, var nesten 6 ganger så mange deltakere som kjempet om medaljene i fjorårets NM i preisjonsorientering som det var damer som kjempet om medaljene i seniorklassen i lang-NM i ski-o i fjor.

Alle de store o-nasjonene har innført nasjonale mesterskap i denne grenen for lenge siden. Skal vi i Norge henge med i utviklingen, må TempO inn på programmet snarest.

Les mer om saken på Ole-Johan Waaler blogg og preo.no.

Pre-o-utvalgets argumenter for innføring fra 2012 ligger her.

Vi håper tingrepresentantene ser nødvendigheten av en innføring fra i år. Å vente til 2013 med å innføre grenen som NM-øvelse har utelukkende ulemper. Stem for innføring av NM i TempO fra 2012!

Ingen kommentarer: