mandag 25. juni 2012

Dobbelt til OL Vallset/Stange i O-festivalen

Søndagens konkurranse under O-festivalen pre-o, ble vunnet av Egil Sønsterudbråten foran Odd Håkensen, begge fra OL Vallset/Stange. Dermed ble det en meget god Vallset/Stange avslutting på o-festival helgen. Odd gjorde også en bra konkurranse lørdag, hvor han ble nr. 5, mens Egil da var å finne noe lengre ned på resultatlista. Egil hadde benyttet lørdagskvelden til en grundig analyse av de postene han hadde bommet på. Analysen gav resultater, og søndag var han den eneste med kun en feil.
Egil Sønsterudbråten og Odd Håkensen

Mens over 2000 løper deltok på O-festivalen på Beitostølen, hadde drøyt 30 pre-o utøvere funnet veien til Heistadmoen. O-festivalen pre-o var i år adskilt fra selve O-festivalen, ettersom terrenget på Beitostølen ikke var veldig godt egnet for pre-o.

Både lørdagens og søndagens konkurranser gikk fra Heistadmoen skistadion, hvor NM på ski ble arrangert i 2006. Konkurransene gikk på et ordinært o-kart, som ikke var pre-o revidert. Kartet var forstørret fra målestokk 1:10 000 til 1:5000. Dette gjorde kartet grovt i forhold til hva vi er vant til. Grovt kart kombinert med noe tett skjermplassering, resulterte i at enkelte poster ble ekstra vanskelig å løse.

Under lørdagens konkurranse fordelte bommene seg ganske jevnt utover. Det var kun en post som samtlige 25 deltakere i elite klassen hadde korrekt, mens treffprosenten på de resterende 19 postene lå mellom 40% og 96%. Vinneren av lørdagens konkurranse ble Bernt Gustafsson, OK Flundrehof, med to feil. Bernt vant også den andre dagen under fjorårets O-festival på Nesodden. Nummer to ble Martin Jullum, Haldens SK. Martin brukte 8 sekunder på de to tidspostene, og hadde med det best tid av samtlige på tidspostene. Med tre feil og en svartid på 8 sekunder sikret han 2. plassen i konkurransen, og 12 nye poeng i norgescupen, 2 sekunder foran Martin Aarholt Waaler, Porsgrunn OL.

Siste del av løypa søndag
På søndag var det spesielt 2 poster som skapte problemer for mange av deltakerne. Dette var 11. og 17. post med henholdsvis 35% og 39% riktig. På 11. post var ikke kartet helt presist, noe som gjorde at mange bommet på denne. På 17. post ble mange lurt av at den riktige skjermen satt mye lavere enn de to andre skjermene som satt lengre øst på kollen.
Egil Sønsterudbråten vant som nevnt konkurransen med 1 feil, foran Odd Håkensen med 2 feil. Nummer tre ble Widar Taxth Løland, LIa IL, også han med 2 feil, men 8 sekunder lengre tid på tidspostene.

Løypeleggerne Knut Ovesen og Arne Ask hadde leid varmestua på skistadion, noe det ble satt stor pris på, da været var meget ustabilt denne sankthanshelga. Takk til pre-o-utvalget, ved Arne og Knut for helgens arrangement.

Kart og resultater er å finne i arkivet.

preo.no: Lørdag Søndag