lørdag 30. juni 2012

Touch free stempling i 3plus3

For første gang i et ordinært o-løp i Sverige ble det under sprinten på 3plus3 i Sälen benyttet stemplingsfrie poster (Emit Touch free). Det betyr at man ikke trenger å stoppe opp på postene, men bare kan sveipe emit-tagen noen desimeter forbi skjermen. Når posten er besøkt, kvitterer Emit-tagen med røde blink, som bekreftelse på at stemplingen ble registrert.

Godt over 1100 løpere fikk muligheten til å prøve det stemplingsfrie systemet under sprinten på 3plus3, fredag kveld. Systemet skal benyttes på under alle konkurransene av årets 3plus3.

Flere pre-o utøvere deltok på sprinten, og fikk dermed muligheten til å teste ut det nye stemplingssystemet. Under sprinten viste flere av pre-o utøverne at de har bra fart i beina. I klasse Öpen8 ble det seier til Martin Jullum, Haldens SK. Samtlige resultatlister fra fredagens sprint er å finne i Eventor. I tillegg til Martin deltok også Lennart Wahlgren og Geir Myhr Øien i klassen Öpen8. Geir ble disket etter at emit-tagen ikke hadde noen registrert noen stempling på 16. post. Hans GPS tracking viser derimot at han har passert i nærheten av posten, så her har han nok ikke passert nærme nok skjermen.

Tidligere på dagen hadde pre-o utøverne gjennomført en pre-o stafett ved Experium i Lindvallen. Totalt var det 17 lag som stilte til start, og hvert stafettlag bestod av 3 personer. Lagene var en blanding av rene klubb lag, og mix-lag. Totalt skulle laget løse 24 oppgaver, hvor den 1. etappen skulle løse 8 valgfrie oppgaver. Andre etappe gikk deretter ut og plukket ytterligere 8 poster, før siste etappe skulle løse de gjenværende 8 oppgavene. Etter at hver enkelt utøver hadde fullført sine 8 oppgaver, var det 2 tidsposter som stod for tur. Samlet makstid for laget var på 152 minutter. Opplegget med 8 valgfrie poster per etappe, førte til litt ulik taktikk blant lagene.
Start, veksling og mål området for pre-o stafetten var ved McDonald's i Lindvallen
Vinnere av pre-o stafetten ble Vänersborgs SK / Stångenäs AIS, bestående av Michael Johansson, Bosse Sandström og Jimmy Johansson. Beste norske lag ble Porsgrunn o-lag, bestående av familien Waaler (Ole-Johan, Martin og Lars Jakob). Kart fra stafetten er å finne i arkiv. Resultater blir lagt til så snart de er klare.

Lørdag ettermiddag er det klart for en ny konkurranse i Elitserien. Denne etappen går fra Hundfjället.

Ingen kommentarer: