søndag 2. september 2012

NM-gull til Taxth Løland og L.J. Waaler

I helgen arrangerte Fossekallen IL NM i klassisk pre-o og den nye NM-øvelsen temp-o. Begge konkurransene gikk på Hensmoen en liten mil nord for Hønefoss sentrum.
Den klassiske distansen ble avholdt lørdag. Der gikk Widar Taxth Løland av med seieren foran Martin Jullum og Kjetil Waaler. Widar var den eneste som greide å prikke inn alle de 20 postene, noe som var en svært god prestasjon på den krevende løypa med det til dels grove kartet. Martin var den eneste med en feil i løypa, så selv med feil på tidspost tok han andreplassen. Kjetil var raskest på tidspostene av de tre som hadde 2 feil i løypa.
Pallen NM klassisk pre-o
På søndag var det klart for den nye NM-grenen temp-o. Her gikk Lars Jakob Waaler til topps, kun 15 sekunder foran Geir Myhr Øien, med Martin Jullum på bronseplass et lite hav bak. Det ble svært mye bomming på denne dagen. På 25 oppgaver hadde vinner Lars Jakob hele 6 feil, Geir på andreplass hadde 7 feil, mens Martin på tredje hadde hele 11 (!) feil. Et flatt terreng på et grovt kart får ta noe av skylden for at det ble så mye bomming, men når det for eksempel legges en falsk post 90 grader feil på et høydepunkt man såvidt ser konturen av - på 60m hold, så kan ikke terrenget og feilinnstilte deltakere bære hele byrden. (Nå gjorde ikke posten noe særlig utslag da stort sett alle i toppen hadde feil på denne.)

Pallen NM temp-o
Kartarkivet vil bli oppdatert med kart og resultater fra helgen NM-øvelser når slikt foreligger fra arrangøren. I mellomtiden kan kart fra lørdagens konkurranse samt resultater med noen småfeil ses her:
Resultat NM klassisk
Kart NM klassisk
Resultat NM temp-o (Kjell Ingvaldsen skulle hatt 30 sek kortere tid) 


Takk til arrangøren Fossekallen IL som har tatt på seg dette arrangementet. De har virkelig vist seg som en fin arrangørklubb med hardt arbeidene funksjonærer og stor stå-på-vilje. Det settes det stor pris på!

1 kommentar:

Geir sa...

Kart og resultater fra NM 2012 er nå tilgjengelige i arkivet.