søndag 2. juni 2013

Waaler junior til topps i O-treffen

I helgen ble den 30. utgaven av O-treffen arrangert med pre-o fra Skedsmo kirke på lørdag og temp-o fra Marikollen (samme sted som Nordisk landskamp ifjor).

På lørdag hadde løypelegger Egil Sønsterudbråten og teknisk delegert Kjell Ingvaldsen fått til en fin løype på et detaljert og for anledningen spesialtegnet kart. Egil hadde på forhånd lovet løyper i internasjonal stil delvis i parkterreng med siktelinjer osv. Første del av løypa gikk i et skoleområde med mange trær, lekestativer o.l. Det var både muntlig og via PM flagget at kartet var nøyaktig og at det var rikelige muligheter for siktelinjer. Det er liten tvil om at løypeteamet har jobbet godt med kartet, men dessverre var ikke kartet nøyaktig nok for at siktelinjer kunne brukes med særlig suksess. Utover i løypa skiftet løypa karakter og gikk i større grad over i mer brunbildeorientering. Konkurransen ble avsluttet med tidsposter.

Martin Waaler håper nok å få fylt opp
premieskapet i tiden fremover.
Den som behersket denne løypa best var uten tvil yngste Waaler som hadde alle de 20 postene riktig. Etter hva undertegnede kjenner til så var dette også yngste Waalers aller første seier i eliteklassen i pre-o. Og hvilken måte han gjorde det på! Ned til nestemann på lista skilte det hele 2 poeng. Det var 4 stk som hadde to feil: Martin Jullum, Lars Jakob Waaler, Widar Taxth Løland og Jan Erik Haug som hadde henholdsvis 7,11,31 og 81 sekunder på de tre tidspostene. En stor prestasjon av unge Waaler som vi håper vi får se mer av i fremtiden. I A-klassen var det Liv Horntvedt som gikk av med seieren, mend Aase Ingvaldsen vant B-klassen.

På søndag var det klart for temp-o. Løypelegger var Jan Erik Haug og formatet var 5 stasjoner med 5 oppgaver på hver stasjon med 30 sekunder tillegg per bom på kart i målestokk 1:2000. Utøverne fikk her servert utmerkede temp-o-løyper. De var krevende, men alle oppgavene var fullt løsbare fra stolen - akkurat slik det skal være i temp-o. I et noe glissent startfelt så var det ingen som stod for noen spesielt store prestasjoner denne dagen. Vant gjorde Europacupleder Lars Jakob Waaler med fire feil og en totaltid på 242 sekunder. 31 sekunder bak med like mange feil fulgte Martin Jullum. Ytterliggere kun 8 sekunder bak var Egil Sønsterudbråten som hadde færrest feil av alle idag med sine 3 feil. I A-klassen var det Torbjørn Næss som gikk til topps.

Summasummarum så var det en flott pre-o-helg med gode løyper på pre-o-reviderte kart, med løsningskart til utøverne og særdeles raskt opplastede resultater på Eventor. Spesielt sistnevnte skal arrangøren ha honnør for. Det er et eksempel til etterfølgelse at resultater lastes rett opp på Eventor fra samlingsplass med en gang de er offisielle.

Kart og resultater ligger i kartarkivet som vil bli oppdatert med noe mer kartsnacks fra helgens konkurranser i løpet av den kommende uka.

MERK: For øyeblikket foregår den andre utgaven av ITT (Internet TempO Trophy) fra trailo.it. Fristen for å spille er på tirsdag, så om man vil prøve seg på dette så gjelder det å hive seg om. Det er flott trening!

Ingen kommentarer: