mandag 19. august 2013

Lierbygda 2-dagers

I helgen arrangerte Lierbygda o-lag 2-dagers pre-o konkurranse fra parkeringsplassen på Spiralentoppen, retten ovenfor Drammen sentrum. Løypelegger Arne Ask hadde lagt to varierte og spennende løyper.

Lørdagens løype gikk gjennom Drammens friluftsmuseum , som består av en lang rekke bygninger som skal illustrere tidligere tiders gårdsdrift. Friluftsmuset er et populært turområde, noe som føre til at det var mye folk langs løypa. Løypa som bestod av tilsammen 20 poster var ei variert løype, som bestod av både kartlesing og bedømmningsposter. Oppgavene var lagt på både det brune, blå og svarte kartbildet. Det var ingen som greide å prikke inn alle de 20 oppgavene, men samtidig var det ingen poster som hadde veldig lav treffprosent, noe som beviser at oppgavene var fullt løsbare. Etter målgang var det to relativt greie tidsposter, selv om det var en del som fikk en bom.
Lørdag var det flotte forhold for pre-o
Bosse Sandström, Stängnäs AIS, knep seieren med 1 sekunds margin foran Widar Taxth Løland, Lia IL. Begge hadde 1 feil, noe som også Kjell Ingvaldsen, Fet IL, og Ole Arnt Skaaraas, OL Vallset/Stange hadde. A-klassen ble vunnet av Gerd Yttervik foran Liv Horntvedt, begge Lia IL. Gerd og Liv hadde sammen med Per Stålnacke, Hølen IK, alle de tilslutt 13 tellende oppgavene korrekt, etter at 3. posten ble strøket. B-klassen ble vunnet av Berit Wiik, NERO.
Egil Sønsterudbråten trives i pre-o løypa
Mens lørdagens konkurranse gikk i strålende solskinn, hadde regnværet ankommet Drammen på søndag. Søndagens løype gikk fra samme samlingsplass som på lørdag, men i en litt annen trase. Løypa startet med en oppgave på parkeringsplassen, før løypa forsvant inn i skogen. Det var også søndag ei variert løype med til sammen 20 poster. Det var den første posten i elite klassen som skapte mest problemer, da ulike bedømmingsmetoder gav ulike svar, noe som resulterte i at arrangøren valgte å stryke posten.
Søndag hadde regnet kommet til Drammen
Den som taklet søndagens elite-løype best var Lars Jakob Waaler, Porsgrunn o-lag, som hadde alle rett, og kun 5 sekunder på tidspostene. Med kun 5 sekunder på tidspost både lørdag og søndag, var han helgens desidert raskeste på tidspost. Ytterligere to person hadde alle de tilslutt 19 tellende postene korrekt. Dette var Widar Taxth Løland og Arne Viberg, Lillomarka OK, på henholdsvis 2. og 3. plass. Vant A-klassen gjorde Knut Terje Ovesen, Lardal o-lag.

Sammenlagt ble det en klar seier til Widar Taxt Løland, som var 2 poeng foran nummer to Lars Jakob Waaler. Nummer tre ble Eva Björkman, OK Tyr. Det ble meget tett om de to siste plassene på pallen, da det var hele 6 stykker som hadde 36 poeng etter to konkurranser, så her var det tidspostene som avgjorde. Sammenlagt seieren i A-klassen gikk til Liv Horntvedt, foran Per Stålnacke.

Søndag ble parkeringsplassen på Sprialtoppen også benyttet som parkeringsplass for Drammensløpet. Dette gjorde at det var mulig å delta på både o-løp og pre-o på en og samme dag. Denne kombinasjonen ble benyttet til å arrangere "Presisjonsorienteringens dag", der det var mulig for prøve pre-o. Lone Brochmann, integreringskonsulent i NOF, hadde en prøve-på stasjon på vegen mellom samlingsplassen for Drammensløpet og parkeringsplassen, slik at o-løperne kunne teste ut en pre-o oppgave på vei tilbake til bilen. Dessverre gjorde regnet at det var veldig få som benyttet sjansen til å gå ei hel pre-o løype.
Noen trosset regnet og tok utfordringen og testet pre-o,
her på søndagens tidspost
Kombinasjonen av pre-o og o-løp fra samme sted er en fin kombinasjon som flere arrangører bør se på muligheten for. Første dag av årets Norwegian Spring var også et eksempel på at man kan benytte samme område til både o-løp og pre-o på en og samme gang.
Undertegnedes løype og veivalg fra Drammensløpet.
For større kart, trykk på kartet. 
Takk til familien Ask og Martin Jullum for to fine konkurranser.

Kart og resultater er å finne i arkivet.
Martin var ute med kameraet på telefonen lørdag og tok opp følgende video.
Flere bilder fra helgens konkurranser finnes her.

Ingen kommentarer: