søndag 15. september 2013

TempO-gull til Martin Jullum

Gull TempO NM 2013:
Martin Jullum, Halden SK
Under siste dag av NM på Kongsberg ble historiens andre norgesmesterskap i TempO avholdt.
Mens det var en av outsiderne som tok NM-gullet i Pre-O lørdag, gikk TempO-gullet til en av de store forhåndsfavorittene, nemlig Martin Jullum, Halden SK. Martin kunne med dagens seier ta steget opp på det øverste trinnet på pallen, etter å ha blitt nummer 2 under lørdagens pre-o konkurranse. Sølvet gikk til Lars Jakob Waaler, Porsgrunn o-lag, som kun var 9 sekunder bak Martin. Geir Myhr Øien tok bronse medaljen, men var hele 102 sekunder bak gullet.

TempO konkurransen bestod av 5 stasjoner med 5 oppgaver på hver stasjon, noe som til sammen gav 25 oppgaver. Dagens kart hadde som første dag en målestokk på 1:3000, men nå med en ekvidistanse på kun 1 meter. Dette førte til at det ble meget tett mellom kurvene i et terreng som var relativt kuppert.
TempO stasjon 2.
Trykk på bildet for å få større kart
På de to første oppgavene kikket man bortover og nedover ei ganske bratt li. Med 1 meters ekvidistanse ble det meget tett mellom kurvene selv med målestokk 1:3000. Da man i tillegg fikk feilposter med kun en høydekurves feilmargin, ble marginene litt for små, se kartutsnitt fra stasjon 2 til venstre.

Stasjonene var varierte med både oppgaveløsing i utfor- og motbakke, samt inne på et gårdsbruk, som gav mer parklignende oppgaver. Løypelegger Knut Terje Ovesen satte med dette utøverne på mange forskjellige utfordringer. De som taklet utfordringene best var Martin og Lars Jakob, som begge hadde 4 feil, men Martin hadde 9 sekunder bedre svartid en Lars Jakob og tok med det gullet.

Det ble noe kluss i resultatservicen da den opprinnelige fasiten inneholdt to feil, som raskt ble rettet opp av arrangøren. Det ble lagt inn klage og protest på at man ikke kunne endre fasiten, men både klage og protest ble avvist.
Pallen under NM TempO 2013
Takk til Kongsberg o-lag, Knut Terje Ovesen og Kjell Ingvaldsen for årets NM arrangement.

Resultater og løsningskart fra NM TempO er å finne i arkivet.I forbindelse med at NM i orientering skulle avholdes i teknologibyen Kongsberg, har Teknisk Ukeblad skrevet en artikkel om "Sporten der teknologer og realister har vunnet så mange medaljer at de selv har mistet tellingen." Her kan vi blant annet lese at atomreaktoren i Halden kan ta mye av æren for at Halden SK har blitt den toppklubben de har blitt. Les hele artikkelen her.

Ingen kommentarer: