tirsdag 12. januar 2016

Årets pre-o-post 2015 ble...Årets norske pre-o-post 2015 ble post 9 under PreO i Sør dag 1.

Etter avstemmingen ved nyttår, ble de fire postene som hadde oppnådd flest poeng under avstemmingen plukket ut og oversendt juryen sammen med innkomne kommentarer/begrunnelser for hvorfor posten var såpass god. Juryen, bestående av det norske pre-o-utvalget, vurderte så de fire kandidatene opp i mot hverandre og falt altså ned på at årets pre-o-post ble post 9. under PreO i Sør dag 1, 25. april, arrangert av IL Express på svabergene nordøst for Fevik. Løypelegger var Widar Taxth Løland og teknisk delegert var Gunnar Olsen.

Under avstemmingen fikk denne falske 1-skjermsposten følgende kommentarer:
  • Meget bra falsk post. Den korrekte formasjonen er gjemt bak andre høyder og det er lett å bli lurt her. Ser man nøyere på kartet skal man imidlertid se at formasjonen posten skal sitte ved er lavere enn de andre og dermed vil være gjemt. Mulig å løse posten ved å se fra siden også.
  • Kandidat  6 var god fordi det stilte stort krav til å kunne lese et kupert og detaljert kurvebilde i et nakent kystlandskap kombinert med avstandsbedømmelse.
  • Fascinerende plassering i fascinerende natur. Rene, fine kurver. Fine farger på kartet.

Aktuell skjerm for årets pre-o-post 2015
Løsningskart årets pre-o-post 2015

Vi gratulerer IL Express og spesielt løypelegger Widar Taxth Løland og teknisk delegert Gunnar Olsen med årets vinnerpost. Gunnar gikk i høst brått bort etter kort tids sykdom. Han vil alltid bli husket som en blid, positiv og hjelpsom person.

Dette er første gang IL Express får prisen, som vil bli formelt utdelt på et passende arrangement i løpet av vinteren eller våren.

Takk til alle som har bidrat med forslag til kandidater og stemt på kandidatene. En spesiell stor takk til juryen. Om ikke så alt for lenge vil vi også bringe et lite vinnerintervju med løypelegger Widar Taxth Løland for å få litt innblikk i hans arbeid med denne posten, kartet og arrangementet som helhet, samt litt øvrig pre-o-preik.

Ingen kommentarer: