lørdag 20. november 2010

Kåring av årets norske pre-o-post

Nå som sesongen definitivt er over, kan det være interessant å se litt tilbake på årets sesong. I likhet med Worldofos "Course of the year" vil vi trekke frem det beste av det beste i sesongen som har vært. Som vanlig ønsker vi enda større nøyaktighet, og vi vil finne fram til den beste posten i året som har vært. Vi vil i første omgang se på den norske sesongen, og vil dermed ha våre leseres hjelp til å finne ut hvilken post som var den beste i Norge i 2010. Juryen bestående av Geir Myhr Øien og Martin Jullum vil fra og med 1. desember presentere et antall "nominerte" poster, som våre lesere skal kunne stemme på.

For at ingen poster skal gå i "glemmeboken" vil vi gjerne at dere kommer med forslag til gode poster i kommentarfeltet under, gjerne med en begrunnelse for hvorfor posten bør nomineres. Ta gjerne en titt i kartarkivet for å finne fram til de gode pre-o-postene. Forslag tas gledelig imot inntil 25.november kl 23.59. Det finnes få gode definisjoner på en god pre-o-post, så her ønsker vi poster som nettopp du mener er bra, den type poster som gjør at du synes det er gøy å bedriver denne sporten. Det eneste kravet til posten er at den har inngått i en terminfestet konkurranse på norske jord i år 2010. (Dette ekskluderer karusell-løp og VM.)

Det er intet krav om at man skal ha deltatt på konkurransen for å komme med forslag til gode poster, og det er selvfølgelig lov å komme med så mange forslag man føler for.

Hva er en god pre-o-post?

6 kommentarer:

Martin sa...

Forslag til nominert post:

Konkurranse: Norgescup Vallset-Stange.
Post 7, klasse Elite
Begrunnelse: Orienteringspost med poster spredd på ulike detaljer. Krevende å løse oppgaven, men gjorde man den nødvendige jobben og leste kartet nøyaktig var det samtidig tydelig å se at posten skulle ligge lenger bak på en nese man ikke så fra stien. En meget god feilpost. I tillegg god sikt og godt kart rundt posten.

Arne Ask sa...

Arne Ask
Post 20 andre dag i Norwegian Spring ble en "nøtt". Vi måtte virkelig se på kart og terreng, for steinen foran posten måtte vel være 100 % riktig. Det tok sin tid å løse den sånn at jeg var fornøyd.

Hilsen Arne Ask

Anonym sa...

Post 13 Vallset/Stange.
Utfordrende kartlesing i detaljrikt terreng i oppoverbake.

Tidspost 2.
Egentlig ikke en vanskelig post.
Men de fleste bommet, førsteposten var lett og mange tok seg ikke nok tid til å lese seg skikkelig inn. Målestokken 1:2000 var nok også utslagsgivende.

Ole-Johan

Anonym sa...

Ole Arnt S.
Sjelden en får nyttet de best egnede terrengområdene pga. hensynet til god framkommelighet for alle. Men slik er det bare.
Jeg vil nominere følgende poster:

Post 20 andre dag Norwegian Spring. Utfordrende kartlesning samt den noe spesielle vertikale seervinkelen.

Post 11 første dag Norwegian Spring. Vanskelig pga. langt hold, men ikke forberedt på at den på dette kartet kunne løses ved hjelp av siktelinje.

Post 10 Fet o-lag. 1 skjerms feilpost. Kompassretningen stemmer til feilposten fra to sikre utgangspunkt. Men den rutinerte skal observere at her luktet det feilpost lang lei!

Ole Arnt

Anonym sa...

Post 9 i Lia`s løp 8.5. Her måtte man vurdere avstand og terrenget på begge sider av søkket meget nøye for å finne rett skjerm. De som klarte å lese kurvene på høyre side av det lange søkket fant rett skjerm, men det var ikke mange.....

egilson

Anonym sa...

Post 11 og post 15 i Lia's løp 8/5 nomineres som gode og utfordrende poster.
Post 17 i O-treffen 5/6 var også en "luring".
Post 4 i Gromløpet 6.juni var også litt av en nøtt.
Post 3 på Klevfoss var oså meget finurlig.
Hilsen Widar Taxth Løland